Család

Jelek, amikből észrevehetjük, hogy bántalmaznak egy gyereket a közelünkben

Egyáltalán nem könnyű felismerni, ha egy gyermeket bántalmaznak a környezetünkben, a Hintalovon Alapítvány egy alkalmas, bármikor elvégezhető online kurzusa azonban változtathat ezen.
2024. Március 01.
elbújó kisfiú

A gyermekekkel szembeni szexuális visszaélésekről keveset tudnak az emberek, nem véletlenül, hiszen kevés a kutatás, alig van megbízható adat, az áldozatok rejtőzködnek, az elkövetők jó része ellen sosem indul eljárás – olvasható a Hintalovon honlapján.

Sorsfordító másfél óra

„Hiszünk abban, hogy önmagában az aggodalom és a féltés nem elég ahhoz, hogy a gyerekek biztonságban és jól legyenek. Ahhoz, hogy a gyerekeket megvédjük és a jogaikat érvényesíteni tudjuk, elsősorban tudásra van szükség. Olyan ismeretekre, amik segítenek abban, hogy jól értsük a gyermekbántalmazások természetét, az elkövetőket és az erőszak következményeit” – folytatják.

Ennek érdekében a szervezet munkatársai összeállítottak egy naprakész tudásanyagot a pedofíliáról, és egy 1,5 órás, bárhonnan, bármikor ingyenesen elvégezhető online képzést indított, hogy jobban értsük és lássuk, ha ilyen jelenséggel állunk szemben.

A Hintalovon Alapítvány célja, hogy Magyarországon legalább minden 10. ember megismerje ezt az anyagot, mert „így lehetne biztosítani azt, hogy minden gyerekek körül legyenek olyan felnőttek, akiknek szemük van arra, hogy észrevegyék, és fülük arra, hogy meghallják, ha egy gyerek segítségre szorul”.

A felelősen gondolkodó felnőtteknek szóló, hiánypótló online képzés, aminek elvégzéséről tanusítvány is kérhető, ide kattintva érhető el.

Nyitókép: Getty Images