Család

“Jobban szeretek dolgozni, mint a gyerekeimmel lenni”

Szerinte sokkal könnyebb egész nap az irodában lenni, mint otthon maradni, és a gyerekeivel tölteni az időt. Megosztotta a szülőket a fiatal nő vallomása.
2023. Március 13.
Nő az irodában képeket válogat
Kép: Getty Images

Közösségi oldalán egy ausztrál anya arról beszél, hogy inkább dolgozik, mint hogy „naphosszat a gyerekeire vigyázzon”. Úgy fogalmaz, hogy sokkal könnyebb dolgozni, mint otthon lenni a gyerekeivel.

Sarah Torresan azért szereti jobban a munkát, mint a gyerekekkel töltött napokat, mert van ideje egyedül podcastokat vagy zenét hallgatni az ingázás alatt, sétálhat a városban, élvezheti a forró kávét, beszélgethet felnőttekkel, és izgatottan jön haza, hogy láthassa a gyerekeit.

„Bemegyek az irodába, felnőtt beszélgetéseket folytatok felnőttekkel, az agyam olyan részét használom munka közben, amit otthon nem tudok, majd hazafelé ismét zenét vagy podcastot hallgatok” – mondta. Zavarja, hogy amikor napokig otthon van, nem tud egy értelmes párbeszédet folytatni más felnőttel. Az otthonlétről úgy fogalmaz: „Állandó konfliktus, állandóan valaki más igényei, kiabálnak veled dolgok miatt, minden arról szól, hogy mit kell tenned valaki másért.” Szerinte a legtöbb anya, aki naphosszat otthon van, arról álmodik, hogy legyen 45 perce, amikor zenét hallgathat és ihat egy forró kávét egy másik felnőtt társaságában. Hozzátette, hogy a munkából hazafelé hiányoznak a gyerekei és alig várja, hogy hazaérjen és lássa őket.

@imperfectalignment If I had a choice between staying at home with the kids or working after a rough night ... I would choose a work day EVERY TIME #workingmum #defaultparent #parenting #mumlife #secret #tipsandtricks #fyp ♬ original sound - Sarz

Sarah véleménye megosztotta a szülőket, sokan a munkahelyüket stresszesnek, míg az anyaságot, ha olykor nehéznek is, de örömtelinek élik meg.

„Séf vagyok, szóval nagyjából azért kapok fizetést, amit otthon is csinálok, de a babával való stressz nélkül. A munka egy kis pihenés” – írta valaki reakcióként.

„2020-tól otthon vagyok, ami szó szerint megöl engem, azt sem tudom, hogyan érintkezzek más felnőttekkel” – reagált egy másik anya.

„Nem is tudnék jobban egyetérteni. Amikor a két gyerekem között visszamentem dolgozni, sokkal könnyebbek voltak a napjaim. Kimerítő egész nap otthon lenni a gyerekekkel” – fogalmaz valaki.

Más szülők azonban imádnak egész nap otthon lenni a gyerekeikkel, volt, aki ünnepnek nevezte ezeket a napokat.

„Egyáltalán nem dolgoznék szívesebben. Nyolc éve vagyok otthon, és azt csinálok, amit csak akarok” – fogalmazott egy anya.

„Talán azért, mert az idősgondozásban dolgozom, de nekem könnyebb otthon maradni a gyerekeimmel, mint dolgozni” – mondta egy másik anya.

„Otthon vagyok a gyerekeimmel, és ez százszor könnyebb, mint dolgozni. Persze vannak kihívások, de nekem ez alapvetően egy nyaralás” – tette hozzá másikuk.

Egy biztos, vannak anyák (és apák), akik tökéletesen jól érzik magukat az otthon töltött évek alatt és minden fáradtság ellenére életük legszebb időszakának élik meg. Míg vannak, akik valamennyi idő után – nyilván egyénenként változó – visszavágynak a felnőttek közé és/vagy hiányzik nekik a hivatásuk. Persze ez attól is függ, hogy mennyire jó az a munkahely, ahol dolgozunk. Szerencsés helyzetben vannak azok, akik szabadon dönthetnek ebben a kérdésben, és nincs olyan külső körülmény, ami belekényszeríti őket egyik vagy másik választásba. Nektek mi a véleményetek?

forrás: dailymail.co.uk