Család

Kelly Clarkson arról beszélt, hogy anyaként tétovázott a válása utáni albuma kiadása kapcsán

Az énekesnő akkor kezdett el dolgozni közelgő albumán, amikor volt férjével elváltak.
2023. Május 30.
(Fotó: Jeff Kravitz/Contributor/Getty Images)

Kelly Clarkson a közelmúltban adott interjút a TalkShopLive-on, amiben hamarosan megjelenő albuma, a „Chemistry” kapcsán beszélt a válásáról, az ezzel kapcsolatos érzéseiről és sebezhetőségéről, és arról, hogy miért tétovázott az új lemez kiadása kapcsán – és amit a Today szemlézett.

„Csak sírtam, nagyon sokat” – mondta el Clarkson, amikor a dalok megírásáról kérdezték. Az énekesnő akkor kezdett el dolgozni az albumon, amikor volt férjével, Brandon Blackstock-kal hét év házasság után 2020-ban elváltak.

„Nagy döntés véget vetni egy kapcsolatnak… ami évek óta tart. Gyerekeitek vannak. Ez nagyon bonyolult. Nagyon sok réteget foglal magába” – mondta az interjúban az énekesnő, aki arról is beszélt, hogy hogyan segített neki a zeneszerzés akkor, amikor a nyilvánosság előtt ment keresztül egy szakításon.

„Szerintem igazán csak utólag gondoltam bele… Csak írtam egy csomó zenét, két és fél-három éve, aztán gondolkodni kezdtem, hogy minek helyénvaló és minek nem (szerepelnie az albumon)” – árulta el Clarkson, aki eleinte habozott a válás utáni album kiadásán, mint szülő. „Felnőttek vagyunk… megértjük az érzéseket, és értjük, hogy ezeknek a daloknak a nagy része pillanatnyi, nem örökkévaló. De nehéz, amikor gyerekeid vannak, és azt kérdezed magadtól: »Ezt hogyan kezeljem?«” – magyarázta.

Az énekesnőnek és volt férjének két gyermeke született, nyolcéves lányuk, River Rose, és hétéves fiuk, Remington Alexander.

„Határozottan vannak (dalok), amiknél »anya mérges volt«, de az anyák szoktak mérgesek lenni… ez egészséges és megtörténik. Nem szépítgetem az életemet, és mutatom azt a gyerekeimnek. Ők egészében látják, ami szerintem egészségesebb” – mondta.

Az énekesnő arról is beszélt, hogy az album megírásának az egyik motivációja az volt, hogy a hasonló helyzetben lévőknek segítsen vele, de egyben a saját tapasztalatait is feldolgozhassa. „Elsősorban magamnak írok, önzőn szólva szinte így kommunikálok magammal” – tett hozzá az interjúban.

Azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy ideges-e amiatt, hogy a világ előtt felfedje az érzelmeit az új dalokkal, Clarkson elmondta, hogy nem, viszont a szakítással kapcsolatos dalok előadása élőben érzelmileg megterhelőek lehetnek, mert képtelen nem átérezni vagy átélni az adott pillanatokat – de úgy érzi, készen áll.