Család

Képrejtvény: Kitalálod, ki vendég és ki a házigazda?

A téli szünetnél keresve sem találhattak volna jobb alkalmat ezek az anyukák egy kis összejövetelre. Kitalálod, ki a házigazda?
2023. December 26.
Három nő a kanapén ülve beszélget

Néhány apró részlet segít, hogy megfejtsd ezt a fejtörőt, amit a téli szünetre hoztunk: rájössz, hogy melyik a vendéglátó anyuka, és kik azok, akik csak látogatóba érkeztek?

Figyelj a részletekre!

Mostanra már minden gyerek megírta a téli szünetre feladott leckét (már, ha volt ilyen), így lelkifurdalás nélkül szervezhetnek a szülők klasszabbnál klasszabb programokat, hogy színesebbé tegyék az év utolsó napjait.

Ez a három anyuka is kihasználta az alkalmat arra, hogy a dolgos hétköznapokból kizökkenve végre összejöjjenek és a gyerekek is együtt játszhassanak.

Ha alaposan megnézed a képet és a megfigyelőképességed sem hagy cserben, pikk-pakk rájöhetsz a fejtörőnkben, ki hívta meg magához a barátnőit!

Fejtörő a téli szünetre

Mutatjuk a megoldást!

A válaszod akkor helyes, ha úgy gondoltad, hogy a szőke anyuka otthonában készült a kép, a kanapén ülő másik két barátnő pedig csak vendégségbe érkezett.

Gyorsan elmondjuk azt is, milyen „bizonyítékok” támasztják alá, hogy ő a jó megfejtés: látod a kép bal alján a játékos kedvében lévő cicát? Nos, ő a gazdáját is megkarmolta a napokban, ami jól látszik a karján!

De ha ez nem lenne elég érv, mutatunk még egyet: a kezében lévő pasztell színű bögre a jól bevált kedvence, a barátnőinek viszont a ritkábban használt készletben készített teát. Tedd a szívedre a kezed, ugye, hogy te is így tettél volna a helyében? 

Fejtörő a téli szünetre