Mindenkinek meggyűlt már a baja a kulacsok tisztántartásával, pedig szájhigiéniai okokból nagyon is fontos, hogy tisztán tartsuk. A Greendex.hu ad tippeket arra, milyen praktikákat vethetünk be.
Először is használjunk kefét, amelyekkel beférünk a kulacs nyakába is. Általában itt az ívek és sarkok résznél gyűlik össze a legtöbb piszok.
Ha így sem megy, akkor sem kell még kidobni a kulacsot, jöhet az újabb fortély. Áztassuk meg, sokáig hagyjuk állni a tisztítószert a palackban. Ekkor viszont az erősebb kemikáliák óhatatlanul is beleivódhatnak az anyagba, kellemetlen ízt és szagot hagyva maguk után, főként a kulcsunk műanyagból készült, hívja fel a figyelmet a cikk.
Ebben az esetben jöhet a mindig hasznos szódabikarbóna és ecet, ezekből készítsünk elegyet és ebbe áztassuk a palackot pár órán át. Így már az összes koszt könnyebben le tudjuk sikálni a kulacs belsejéről. A kupakról se feledkezzünk meg: ehhez használjunk egy fogkefét.