Család

Különleges esküvői feladattal bízta meg, ezzel segítette a felépülésében 95 éves nagyapját

Súlyos balesete után az is segítette a felépülésben a 95 éves nagypapát, hogy ott lehessen unokája esküvőjén, ahol még különleges feladata is volt.
2023. Június 16.
esküvő virágszirmos kosár
(Kép forrása: Getty Images)

Az angliai Milton Keynes városban élő Rachel Powell 95 éves nagypapáját, Bert Edlint kérte fel arra, hogy az esküvőjén ő legyen az, aki a bevonulásnál a virágszirmokat szórja – a virágszóró nagypapa. A menyasszony ezzel a feladattal motiválni szerette volna nagyapját a felépülésben, mert Edlint az esküvő előtt 16 hónappal komoly baleset érte, ami miatt majdnem életét vesztette. A férfi 2022 februárjában elesett, ami után újra is kellett éleszteni, mert elzáródtak a légútjai, számolt be róla az MK Citizen helyi portál.

Az orvosok figyelmeztették a családot, hogy lehetséges, hogy Edlin nem fogja ezt túlélni, és ha túl is éli, valószínűleg nem fog tudni járni, beszélni vagy akár enni sem.

A 29 éves Powell, hogy motiválja a felépülésre, felkérte nagyapját a virágszórói feladatra – aki a prognózis ellenére felépült, és májusban részt is vett unokája esküvőjén. „Hittem abban, hogy jobban lesz, és azt mondtam neki, hogy szeretném felkérni, hogy igazán különlegesnek érezhesse magát. Megkértem, hogy legyen a virgszóró nagypapám – ez nagyon fontos része volt a felépülésének” – nyilatkozta Powell, aki elmondta azt is, hogy nagyapja akkor még nem tudott beszélni a baleset következtében kialakult hangszálbénulás miatt, de egy papírra felírta, hogy ott lesz az esküvőn.

Az idős férfi légcsövét megműtötték, amit követően Edlin nagyon motivált volt, hogy valóban ott tudjon lenni unokája nagy napján. „Hidd, hogy bármi lehetséges. Alig hiszem el, hogy láthattam az unokámat férjhez menni” – mondta a portálnak.

Powell hozzátette: „Annyira izgatott volt, amikor először megkérdeztük, nem értette, mi ez, de elmagyaráztuk neki, és nagyon készen állt erre a szerepre”.

A Metro is beszámolt Powell és nagyapja történetéről, és egy videót is megosztottak, amiben látható Edlin is, aki Powell unokatestvérét és egyben egyik koszorúslányát kísérte virágszóróként.