Család

Lustának nevezte a férj a feleségét, amiért nem főz vacsorát a kisbaba mellett

A nő nemrégiben adott életet első gyermekének, közben pedig hamar rá kellett döbbennie, hogy a férje bizony igencsak félreértelmezi a szülési szabadság fogalmát.
2022. Szeptember 05.
anyuka kisbabával

Az anyuka Redditen mesélte el a történetét. Mint írta, egy éve házasok a férjével, Johnnal és 5 hete született a kisbabájuk. Eddig minden rendben volt a házasságukban a munkamegosztás terén is, ám mióta ő szülési szabadságon van, a férje furcsán viselkedik – szúrta ki a sztorit a Mirror.

Nem tudják megbeszélni

Kitért rá, hogy amíg otthon van a babával, rendben tartja a lakást, amikor pedig a férje hazaér a munkából, ő átadja neki a kicsit, hogy vacsorát készíthessen. Ez az, ami a férjnek nem tetszik. Úgy gondolja, hogy mivel a felesége úgyis egész nap otthon van, őt már az asztalon kéne, hogy várja a gőzölgő vacsora, mire hazaér a munkából.

Amiatt, hogy a dolgok nem az elképzelései szerint történnek, a férfi lustának nevezte a feleségét. Azt is a fejéhez vágta, hogy eddig nagyon türelmes volt, éppen ideje lenne, hogy a nő rendesen “végezze a dolgát” a konyhában. A feleség ezen érthető módon kiborult, hiszen szerinte a szülési szabadság arra való, hogy a babájával foglalkozhasson, és bár természetesen mindent megtesz a férjéért is, egy kis együttműködésre szüksége lenne tőle. Válaszul a férje sértő szavaira, délutánonként a babával együtt átmegy az édesanyjához és ott vacsorázik, a férjének pedig egyáltalán nem készít ételt.

A Reddit kommentelői reménykednek benne, hogy a férj rájön, hogy mennyire nem volt megfelelő az, ahogyan viselkedett és rendbe tudják hozni a dolgokat.

Kép: Johner Images/Getty Images