Család

Mindenki az anyák részmunkaidős lehetőségeiről beszél, miközben a valóságban alig létezik

Szülőpercek podcast-sorozatunk legújabb részének vendége Gál-Kiss Noémi anyacoach és HR szakértő volt, akivel egy nagyon fontos témáról beszélgettünk: a munkába való visszatérésről szülés után.
2024. Március 14.
(Fotó: Magánarchívum)

Ebben az új élethelyzetben sokan küzdenek olyan gondolatokkal, hogy hogyan fognak tudni helytállni otthon, a gyerekekkel és közben a munkahelyen is, és tartanak attól, hogy vajon kapnak-e megértést és segítséget a munkáltatójuktól.

A szakember elmondja, hogy a munkába való visszaállás lényegében normatív krízis, ami természetesnek mondható, és sokan küzdenek vele. Emellett pedig az is aggodalmat okozhat, hogy vajon mennyire lesz empatikus a munkahelyi környezet.

Legújabb podcast-adásunkban beszélünk arról, hogy mennyire működik a valóságban a hatórás munkavégzés, milyen félelmeket élhet meg egy édesanya, aki a gyerekek születése után készül visszatérni a munkába. Elhangzik több pozitív és negatív példa és gyakorlat, de a szakértőt kérdeztük arról is, hogy szerinte melyek lehetnének azok a dolgok, amik segíthetnének ebben a helyzetben.

A legújabb podcast adásunkat itt tudod meghallgatni: