A sütőtök az ősz egy kedvelt szezonális zöldsége, amit tényleg nagyon sokféle módon fel lehet használni a főzés során. Többek között az édes ízét kihasználva sütemények is készülhetnek belőle.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Facebook-oldalán éppen erről írt bejegyzésében: „Az őszi időszak egyik kedvenc alapanyaga. Hoztunk már nektek belőle sok receptet, de most megmutatjuk azt is, hogy hogyan lehet kihasználni az édes ízét és csökkenteni általa a sütemények hozzáadott cukor tartalmát!” – írták a posztban, amiben egy sütőtökös muffin receptjét osztották meg.
A süti hozzávalói: 500 gramm sütőtök, 125 gramm búzaliszt, 125 gramm zabliszt, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj, ½ mokkáskanál őrölt kardamom, ½ mokkáskanál őrölt szerecsendió, 50 gramm barna cukor vagy méz, 2 darab tojás és 120 milliliter olaj.
Az elkészítés pontos lépéseit a posztban találod, ITT.