Család

Muffinsütőben festhetsz mutatós tojásokat, a gyerekeknek is tetszeni fog!

Nemcsak a végeredmény látványos, hanem az elkészítés módja is: a szódabikarbóna és az ecet találkozása minden gyereket lenyűgöz!
2024. Március 28.
tojasfestes

A kivitelezés nagyon egyszerű, a tojások mégis csodaszépek lesznek. És egy cseppet sem elhanyagolható szempont: nem válik csatatérré a konyha az elkészítése közben!

Muffintepsi nagyjából minden háztartásban fellelhető, az azonban már csak jóval kevesebbekre igaz, hogy rendszeresen hasznát is veszik. Nos, ez egy olyan különleges alkalom, amikor örülni fogsz neki, hogy eddig türelmesen kerülgetted, ide-oda pakolgattad!

A tojásfestés hozzávalói ezen kívül:

  • Szódabikarbóna
  • Víz
  • Ételfesték nektek tetsző színekben 
  • Ecset
  • Ecet
  • Papírtörlő

Így csináld:

  1. A muffinsütő mindegyik rekeszébe tegyél 1-1 kiskanálnyi szódabikarbónát, adj hozzá annyi vizet, hogy krémes állagú legyen, majd csepegtess hozzá némi ételfestéket.
  2. Szépen keverd el, majd ecsettel pingáld ki a minél világosabb héjú tojásokat.
  3. Ha megvannak, locsold le őket egy kis ecettel (a videóban ehhez egy kis orvosságos kupakot használnak mérceként), és óvatosan forgasd meg a tojásokat.
  4. Ezután vedd ki az elkészült húsvéti tojást, folyó víz alatt öblítsd le, majd a papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet. Ezután nincs más dolgod, csak gyönyörködni a remekművekben!
@kelly.oester Our new FAVORITE way to dye eggs 🤩 It creates beautiful eggs, doesn't require any soaking or waiting, and is SO much fun!!! The boys couldn't stop giggling and Jack said "this is the BEST day of my LIFE" 😂 ✨Mix 1 tbsp baking soda, 1 tsp water at a time until desired consistency, and 2-3 drops of food coloring to make "paint". ✨The thicker the consistency the better. ✨Paint the eggs! ✨Slowly drizzle vinegar onto the eggs (we went a little crazy). We used medicine cups to pour, but a dropper or measuring cup would work great. ✨When the vinegar hits the baking soda a fizzy reaction occurs which creates a colorful marbled effect on the eggs! ✨Once the reaction stops, rinse eggs with water and then dry with a paper towel. ✨That's it!✨ Enjoy! #easteregg #diyEaster #easterinspo #toddleractivities ♬ Homestead - John Smith

Nyitókép: TikTok pillanatkép