Család

Három ötlet a tojásfestéshez a gyerekekkel

Ha az egyszínű tojások mellett idén kipróbálnátok valamilyen színes megoldást, próbáljátok ki valamelyik alábbi technikát.
2024. Március 24.
(Kép forrása: Getty Images)

Hamarosan itt a húsvét, aminek elengedhetetlen része a tojásfestés. Most három olyan technikát mutatunk ehhez, amit a gyerekekkel is könnyedén elkészíthettek, és amikkel szép színesek lesznek a tojások. Ehhez pedig csupán néhány egyszerű alapanyagra lesz szükségetek.

Szórakoztató tojásfestés rizzsel

Ennél a festési módszernél jól zárható műanyagzacskóra lesz szükségetek és némi száraz rizsre az ételfestéken kívül. Ahogy az alábbi TikTok-videóban is látjátok, töltsetek rizst a zacskóba, majd erre jöhet néhány csepp folyékony ételfesték. Ezután tegyetek bele egy főtt tojást, és rázzátok össze, hogy a rizsszemek festett mintát vigyenek fel rá. A rizst előre össze is keverhetitek az ételfestékkel, így különböző színűeket is tölthettek ugyanabba a zacskóba a többszínű tojásokért.

@celenakinsey This is my FAVORITE way we dye eggs for easter and its my favorite holiday hack #easteregg #eggdyeing #momhacks #ideasforkids #easter #sensoryplayideas #momtips ♬ original sound - Celena Kinsey

Batikolt hatású tojások

Ennél a festésnél a tojásokat egy-egy lap papírtörlőbe kell csomagolni – lehetőleg egy vastagabb fajtába – majd különböző színű folyékony ételfestéket csepegtetni a papírra. Ha jól megpettyeztétek, egy szórófejes flakonba töltsetek egy pohárnyi vizet, amiben előzőleg elkevertetek egy evőkanál ecetet is. Permetezzétek be alaposan a papírtörlős tojásokat, majd hagyjátok így legalább öt percig. A végeredmény: batikolt hatású színes tojások.

@better.homes.and.gardens Reply to @whiterabbit318 We listened! Here is a food safe way to dye Easter eggs using a similar method as our Tissue Paper Easter Eggs video. #papertowel #papertowelhack #eastereggs #easter #easterhacks #spring #tiedyeeggs ♬ Peace - Official Sound Studio

Nagyon egyszerű, de látványos trükk

A hagyományos, vízben kikevert tojásfestékbe mártogatós módszert egy nagyon egyszerű trükkel tudjátok feldobni. Tekerjetek befőttes gumit vagy a vastagabb, laposabb fajta gumigyűrűket a főtt tojásokra, mielőtt a festékes vízbe merítenétek ezeket, így adva mintát a tojásoknak. Akár olyan tojásokat is tudtok így készíteni, amit két vagy három színben mártotok meg egymás után, mindig áthelyezve ezeken a gumigyűrűket.

Ha pedig a húsvéti reggelihez főzött tojásokat szeretnétek egyszerűbben megpucolni, ahhoz is adtunk tippet korábban – ezt ebben a cikkünkben találjátok.

(via Romper.com, via TikTok)