Család

Napos, nyárias idő várható a hétvégén, bár a szél élénk lesz

Nyáriasan meleg időjárásra számíthatunk a hétvégén.
2024. Április 11.
(Kép forrása: Getty Images)

Jellemzően napos, nyugodt, nyárias idő várható a hétvégén, bár a szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül alakul, de vasárnap akár 31 fok is lehet – írj a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtöki előrejelzése alapján az MTI.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Ezen a napon az északias szelet élénk széllökések kísérik, a légmozgás délutánra mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-27 Celsius-fok között valószínű.

Szombaton napos időre lehet számítani gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, több felhő északkeleten lehet átmenetileg, azonban csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, majd délnyugatira fordul a légmozgás. Hajnalban 6-13 Celsius-fok, míg délután 22-27 Celsius-fok várható.

A hét utolsó napján, vasárnap nagyrészt fátyolfelhős, napos idő várható – éjjel azonban északon helyenként már vastagabb felhőtömbök is lehetnek, addig csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A hajnali 7-14 Celsius-fokról 26-31 Celsius-fok közé melegedhet fel a levegő.