Család

Nem érdekel, hogy rendetlenség van, örülök, hogy a feleségem inkább magával foglalkozik

A négygyermekes apa TikTok-videóját sokan félreértették, pedig ő csak támogatásáról biztosította a frissen szült feleségét.
2023. Február 01.
Rendetlenségben anya alszik a kanapén
Kép: Getty Images

Phil MacKenzie-nek és feleségének Broodie-nak négy gyermekük van, a legkisebb nemrég született. Az apa TikTok-ra feltöltött videójában azt látjuk, hogy a felesége tornázik, miközben az is látható, hogy rendetlenség van a házban: el kéne mosogatni, elpakolni a ruhákat, rendet tenni.

„Nem is lehetnék büszkébb rád. Ahelyett, hogy a házimunkával foglalkoznál, magaddal törődsz. A házimunka várhat, a mentális egészség nem”

– fogalmazott az apa.

A kommentháborút az robbantotta ki, hogy sokak szerint az apa nyilván nem végez elég házimunkát, ezért is van ekkora rendetlenség a lakásban.

Ő azt mondja, nem értették meg a kommentelők a lényeget: “Szerintem az anyáknak szükségük van arra, hogy önmagukat helyezzék előtérbe, és azt hiszem, a nők sokszor úgy érzik, hogy mindenről nekik kell gondoskodniuk. Fel akartam hívni erre a figyelmet, hogy megváltoztassam a narratívát.” Hozzátette, hogy, de ő is végez házimunkát.

@leansquad1 Our super mom 😍🙏🏻 You can join my beginners Lean Reset Challenge now and start prioritizing yourself today!! Link in bio🙌🏻 #twinmom #workout #homeworkout #momlife #4under5 #momtok #parentingtips ♬ Emotional Piano for the Soul (Inspirational Background Music) - Fearless Motivation Instrumentals

“Láttam, hogy Broodie végre önmagárét tesz és szerintem ez csodálatos dolog, mert mindig mindenki mást maga elé helyez- fogalmazott Phil. “Gyerekek, család, ház. A rendetlenség várhat. Majd később megbirkózunk vele együtt.” Hozzátette, hogy megosztják a gyerekneveléssel, házimunkával kapcsolatos terheket a feleségével.

Broodie-nak és Philnek négy gyereke van: az 5 éves Hudson, a 2 ikrek Preston és Boden, valamint a 3 hónapos Ashton. „Miközben tornásztam, leesett rólam egy makaróni és egy sajt darab, majd meghaltam a nevetéstől. Azt gondoltam, ez egy káosz, de akkor is tornászni fogok, mert jobban fogom érezni magam tőle. És így is lett” – mesélte a Today-nak az anya.

A KSH nemrégiben közölt kutatása szerint nemhogy kevesebb, de egyenesen több házimunkát végeznek a magyar nők a baba megszületése után. De nem csak a házimunka terén dolgoznak többet a nők: nagyobb szerepet vállalnak a ház körüli javításokban, a pénzügyek intézésében vagy a szabadidő megszervezésében is. A megkérdezett nők egyáltalán nem értenek egyet a férfi dolgozik-a nő ellátja a házimunkát szerepleosztással.

Forrás: today.com