Család

Nem leszünk boldogok a hétvégi időjárástól

Nem, nem és nem - nem jön az igazi tavasz.
2023. Március 30.
időjárás
Fotó: Getty

Nagy a csalódásunk az időjárással kapcsolatban, hiszen már azt hittük, végérvényesen itt a tavasz, erre újra elő kellett vennünk a télikabátokat. De lássuk, lesz-e ebben változás az előttünk álló pénteken és hétvégén!

Ami még a csütörtöki napot illeti, általában felhős lesz az ég, és jöhet eső, zápor is. Több helyen megélénkül, a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödhet a déli, délnyugati szél. Ettől függetlenül akár 20 fok is lehet, de a legtöbb helyen inkább a 10-hez leszünk közelebb.

Pénteken eggyel javul a helyzet: átmenetileg kevesebb lesz a felhő, így főként délelőtt többórás napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől újra vastagszik a felhőzet, és már csak ritkán, kevés helyen fordul elő zápor az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint. Szél még mindig lesz, de a hőmérséklet már 16 és 21 fok között alakul.

Szombaton gyengén és erősen felhős területekre, időszakokra egyaránt számíthatunk, így hosszabb-rövidebb napsütés is várható. Eső még mindig lehet elszórtan, sőt, szél is. De a 19 fokot így is elérjük.

Vasárnap marad a változékonyság, de sajnos nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 2 és 8, a maximum 8 és 17 fok között valószínű.