Család

Ők Kamilla királyné gyerekei és unokái

III. Károly király feleségének két gyermeke van.
2023. Május 04.
(Fotó: WPA Pool/Pool/Getty Images)

A koronázási ceremóniára készülő III. Károly király gyermekeiről, Vilmos és Harry hercegről gyakran olvashatunk, de Kamilla brit királynénak is született két gyermeke, korábbi házasságából. A királyné első férje Andrew Parker Bowles, akivel egy közös lányuk és egy fiuk született.

Kamilla királyné idősebb gyermeke fia, Tom Parker Bowles. A 48 éves Parker Bowles ismert ételkritikus és szakíró, akinek hét szakácskönyve is megjelent, írja a PureWow. Felesége Sara Buys divatszerkesztő, akivel két gyermekük született, a most tizenhat éves Lola Parker Bowles – Kamilla királyné legidősebb unokája – és a tizenhárom éves fiuk, Freddy Parker Bowles.

A királynénak egy lánya is van, a 45 éves Laura Lopes, aki művészeti kurátorként dolgozik. Ő 2006-ban házasodott össze Harry Lopes-zel, akivel három gyermeket nevelnek. Legidősebb gyermekük a tizenöt éves lányuk, Eliza, akinek két ikeröccse van, a tizenhárom éves Gus és Louis.

Kamilla királyné és gyermekei (Fotó: David M. Benett/Contributor/Getty Images)

Kamilla királyné és gyermekei (Fotó: David M. Benett/Contributor/Getty Images)

A portál megemlíti, hogy Kamilla királyné gyermekei nem kapnak hivatalos címeket, mert édesanyjuk házasság útján lett a királyi család tagja.

Az angol királyi család nagy eseményre készül a hétvégén, hiszen III. Károly király koronázása szombaton lesz a londoni westminsteri apátságban. Nemrégiben pedig két fontos családi alkalmat is ünnepeltek: a walesi hercegi pár, Katalin hercegné és Vilmos herceg április 29-én ünnepelte tizenkettedik házassági évfordulóját, míg középső gyermeküknek, Sarolta hercegnőnek pedig május 2-án volt a nyolcadik születésnapja.