Család

Öt halloweeni animációs film a családnak

Néhány rajzfilm a halloweeni hangulathoz.
2023. Október 26.
(Kép forrása: Getty Images)

Összegyűjtöttünk öt animációs filmet, amit érdemes megnéznetek, ha nem borzongató, de halloweeni hangulatra vágytok.

Toy Story – Terror! (Toy Story of Terror!), 2013.

(Fotó: Pixar - © Disney/Pixar 2013.)

(Fotó: Pixar – © Disney/Pixar 2013.)

A kedvenc játékaink főszereplésével készült egy halloweeni különkiadás is, egy rövidfilm. A történetben Woody, Buzz és barátaik éppen úton vannak – kis tulajdonosuk bőröndjében –, amikor az autó defektet kap, és a család egy közeli motelban kénytelen tölteni az éjszakát. Velük együtt pedig a játékok is. Trixi és Krumplifej úgy döntenek, hogy felfedezik a helyet, de időközben Krumplifej eltűnik – a játékok pedig egy szörnyet sejtenek állni a dolog mögött… A mesét akár kisebbekkel is megnézhetitek.

Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak (Hotel Transylvania), 2012.

Ezt az animációs filmet inkább a kicsit nagyobb korosztállyal érdemes megnézni. A történet főszereplője Drakula gróf és egyszem gyermeke, lánya, Mavis, akik egy „embermentes” szállodát vezetnek együtt. A hotelben a legkülönfélébb szörnyek, zombik, vérfarkasok, múmiák és rémtörténetek alakjai gyűlnek össze, hogy pihenjenek, és megünnepeljék Mavis születésnapját. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor egy ember, egy hátizsákos egyetemista utazó, Jonatán is a szállóba téved – akit Mavis idővel egyre jobban megkedvel… A rajzfilmnek több folytatása is készült.

 

Coco (Coco), 2017.

A mexikói halottak napja hagyományaiból merít ez az animációs mese, aminek főszereplője egy kisfiú, Miguel, akinek nagy álma, hogy híres zenész váljon belőle – de családja valamiért különösen nem szereti a zenét. Egy látszólagos véletlen folytán Miguel és kutyája a holtak birodalmában találják magukat, ahol hamarosan néhány régen látott családtaggal is találkoznak. A kedves rokonok összefognak, hogy segítsenek a kisfiúnak hazajutni – az utazás során azonban egy régi családi titokra is kezd fény derülni.

 

Az élet könyve (The Book of Life), 2014.

A Coco-hoz hasonlóan szintén a mexikói halottak napjakor kezdődik a csodálatosan megrajzolt Az élet könyve története is, amit a nagyobb gyerekekkel közös otthoni mozizáshoz ajánlunk nektek. Az animációs film főszereplői Maria, akinek két udvarlója is van, Manolo és Joaquin. Az ő mindennapjaikat látva két szellem fogadást köt arról, hogy vajon melyik fiú nyeri el a lány szívét – egyikük azonban tartva attól, hogy elveszti a fogadást, a holtak birodalmába juttatja Manolot, egy előre kitervelt csellel. Ahhoz pedig, hogy a fiú visszajuthasson szerelméhez, számos próbatételt kell kiállnia.

 

Addams Family – A galád család (The Addams Family), 2019.

Az Addams Family képregények egyik újabb feldolgozása ez az animációs film is, amit a kiskamasszal együtt is meg tudtok nézni. Az ismert galád család történetét azoknak ajánljuk, akik kedvelik a groteszkebb karaktereket és a fekete humort.