Család

Készíts halloween-dekorációt a gyerekekkel – egyszerű, de nagyszerű ötletek

Vásárolhattok is vicces vagy épp rémisztő kellékeket, hogy halloween-hangulatot varázsoljatok otthonra, de még jobb buli, ha ti magatok készítitek ezeket – nem is olyan bonyolult!
2023. Október 17.
halloween dekoráció diy gyerekekkel
Fotó: Getty Images

Oké, nem éppen „őshonos” szokás nálunk a halloween magünneplése, viszont nagyon szórakoztató, és a gyerekek roppantul élvezik (kicsik és nagyok is), szóval miért ne bulizhatnátok ilyenkor egy kicsit? A lakás vagy ház feldíszítése pedig az egyik legjobb része az egésznek – a kisebbeknek cukibb, a nagyobbaknak egyre rémségesebb dekoráció tetszik. A boltokban még találsz bőven halloween-dekort, bár sok helyen már eléggé lefosztották a polcokat. Ám ha otthon barkácsoltok díszeket a tökfaragás mellett vagy helyett, azzal még jobban kimaxolhatjátok a halloween-hangulatot. Mutatunk néhány ügyes (és nem túl bonyolult) ötletet.

1. Girlandok egyszerűen

Ha van otthon nyomtató, akkor csak egy-két jó sablont kell keresni, és indulhat a vagdosás-fűzögetés. Az egyszerűbb formákat az egész kicsik is megpróbálhatják kivágni, és miután lyukasztógéppel fűzhetővé varázsoltad őket, a felfűzést is élvezni fogják. Itt például aranyos tökös-szellemes nyomtatható girlandot találsz, ezen a linken pedig a kawaii-stílusú cuki rámségeket nyomtathatod. De bátran meg is rajzolhatjátok a girland elemeit, sem a tök, sem a szellem vagy aboszorkánykalap nem bonyolult.

hallooween dekoráció nyomtatható girland

Fotó: Hellowonderful.co

2. Tök jó nasitartó

Egy-két laposabb alakú befőttes üveg, narancsszínű és fekete festék – és kész is a töklámpásos nasitároló edényke. A pamacsolgatást a gyerekek imádni fogják, kisebbeknek te festd rá a “tökpofit”, nagyobbak maguk is megpróbálkozhatnak vele. Gyorsan száradó, tartós festéket, például akrilfestéket vagy speciális üvegfestéket érdemes használni hozzá.

töklámpásos nasitartó befőttes üvegből DIY

Fotó: The Best Ideas For Kids

3. Pókhálók fapálcából

Bármilyen kreatív üzletben kapni fapálcikát – lefestitek, összeragasztjátok, mehet köré fonálból a pókháló. Ráadásként egy-két műanyag vagy papírból kivágott pókkal dobhatjátok fel az összhatást. Bárhová függeszthetitek őket. Ezen a linken videót is találsz pontos útmutatóval.

Halloween dekoráció pókháló fapálcából DIY

Fotó: buggyandbuddy.com

4. Világító múmiák

A befőttes üveg szuper DIY alapanyag. Le is lehet festeni, de egyszerűen selyempapírba is lehet burkolni. Ha múmiát szeretnétek készíteni, mehet a klasszikus fehér alap, de ha valami extrábbat szeretnétek, borítsátok be neonszínű, élénk selyempapírral az edénykéket (egyszerűen papírragasztóval rögzítsétek, stick kiszerelésűvel lesz a legegyszerűbb dolgotok). Erre jöhet két szem (papír-írószer üzletekben és kreatív boltokban is találtok ilyet), valamint gézből vagy fonálból a tekercselés. Elektromos teamécsest tehettek bele, így sejtelmesen világítani fog majd a sötétben. A step-by-step leírást itt találjátok.

Neon múmia befőttes üvegből DIY

Fotó: kidskraft.com

5. Cuki szellem vattagombócból

A kartonból készített szellemforma könnyen dekorálható a gyerekekkel. (Akár kétoldalas is lehet az alkotás, ha van hozzá türelem.) Meg is rajzolhatod a formát és a szemet-szájat, de ezen a linken nyomtatható sablont is találsz hozzá. Kenjétek le ragasztóval az alapot, majd mehetnek rá a vattalabdacsok (drogériákban, szupermarketekben találsz ilyet.) Dekoráljátok tovább ahogy szeretnétek. Egész kicsikkel is elkészíthető, annyira legyen bonyolult a művelet és a forma, amennyire még bírják a gyerkőcök.

halloween dekoráció szellem vattalabdacsból diy

Fotó: housingaforest.com

6. Gurigadenevér

A klasszikus vécépapír-guriga halloweenkor is szuper diy-alapanyag. Add oda a gyerekeknek, hogy fessék feketére, aztán rajzoljátok meg és vágjátok ki a szárnyakat meg a fülecskéket. Jöhetnek a szemek, fehér filccel a száj, a lábakat pedig zseníliadrótból készítsétek. Bárhová fellógathatjátok őket! Igazán nem bonyolult elkészíteni, de ha jól jön egy kis segítség, ezen a linken videót is találsz.

halloween dekoráció denevér papírgurigából DIY

Fotó: buggyandbuddy.com