Gyerek

Halloween: félelmetes és cuki jelmezek Európától a Távol-Keletig

Horrorfilmes jelmezek és hedonista bulik ide vagy oda, a Halloween akkor is a gyerekeké. Erre emlékeztetünk mindenkit őszi hangulatú galériánkkal, amely minden cukiságával együtt őszintén hátborzongató is - és ez így van jól.
2023. Október 15.

Bár a régi filmekből úgy emlékezhetünk, hogy a Halloween alapvetően a gyerekek estéje, amikor is szellemnek, vagy a korszellemnek megfelelően gyakorlatilag bárminek öltözve “trick or treat!” felkiáltással dörömbölnek az ajtókon, az utóbbi években mégis a felnőttek bulija lett október utolsó éjszakája. Designerjelmezekben pózoló celebek, vad partik, nagy műgonddal megalkotott horrorfilmes jelmezek, cosplay és kocsmatúrák – mostanában inkább ez Halloween az alapján, amit a médiában látni.

Mi most igyekszünk igazságot tenni és – legalább egy galéria erejéig – visszaadni a gyerekeknek az ünnepet. Amely alatt nem is szigorúan az amerikai Halloweent értjük, hanem minden olyan alkalmat, amikor (jellemzően ősszel) a halottakra emlékeznek a világ körül. (Ahogy a Halloweennek sem egy eredete van, hanem a világ népszokásainak összegyúrása és remixelése a fogyasztói kultúrához.) Van itt minden az ártalmatlan cukiságtól az őszinte ijesztgetésig. Egy közös azonban van a képekben: minden szereplője élvezte a helyzetet.

13 fotó megtekintése

Halloween: félelmetes és cuki jelmezek Európától a Távol-Keletig

Fotó megosztása: