Kamasz

Ötletes halloween-körömminták kamaszoknak – vagy neked

Közeleg a halloween-bulik ideje. Egy vagány jelmez szuper kiegészítője lehet egy látványos manikűr, de ha nem öltöztök be, a tök-, szellem- vagy vérfürdő-tematikájú körömfestés akkor is feldobja a szettet.
2023. Október 10.
Halloween manikűr, sütőtök, Frankenstein körömfestés
Fotó: Getty Images

A tematikus manikűr menő, a halloween pedig rengeteg inspirációt kínál a jobbnál jobb körömfestésekhez. És nem csak a kamasz lányodra gondoltunk most: ezeket a mintákat és trükköket nyugodtan bevállalhatod te is! Mutatunk könnyen elkészíthető DIY-ötleteket, és kicsit bonyolultabb mintákat is, amiket a manikűröstől, műkörmöstől kérhettek. Legyen bulihangulatú a manikűrötök, és irány egy jó halloween-parti! (A tökfaragást még azelőtt tudjátok le, hogy a csodamanik elkészültek, nehogy tönkre menjenek a körmök a nagy munkában.)

1. Szellemes cukiság

Ez az a kategória, amit bárki szívesen viselne, és némi kézügyességgel sok minden megvalósítható belőle akár otthon is. Nem kell minden körmöt telerakni mintával – az még a profiknak is rengeteg munka. Megoldható úgy is, hogy csak 1-2 körömre festitek a nektek tetsző, szerintetek legkönnyebben megvalósítható díszítéseket. Vagy a körmösre bízzátok, hogy fesse tele cuki boszikkal meg szellemekkel a körmötöket. Rövid körmökön is szépen mutat!

2. Nyomdával könnyebb

Ez a manikűr egyrészt a matt felület, másrészt a finom, precíz vonalak miatt mutat annyira jól. A leírásban olvasható, hogy a pókhálókat körömnyomdával készítette az alkotó – ilyet akár drogériában, akár műkörmös szaküzletben találhattok. És bármilyen körömfestést tompa fényűvé lehet varázsolni matt fedőlakkal. Nagyon látványos trükk!

3. Húúú, de mutatós!

Annyira ötletes, egyszerű, mégis látványos ez a szellemes körömfestés! Hosszú körmökön mutat igazán, de ha kicsit rövidebb körmön próbálkoztok, előtte alakítsátok mandulaformájúra.

4. Vérfürdő a javából

Elképesztően cool, géllel készült vérhatású festés – csak bevállalósaknak, csak profitól.

5. Visszafogottan véres

Mutatunk egy kicsit visszafogottabb, de nem kevésbé hatásos verziót. A lefolyó, folyékony hatású effekt a gélnek köszönhető. Ha otthon próbálkoztok vele, nem lesz ilyen élethű – de ez nem biztos, hogy baj. Nem kell hozzá műköröm, saját körmökön is csodásan mutathat, világos és sötét alapon egyaránt.

6. Fekete-fehérben

Meg egy kis nude, hogy még ütősebb legyen… Uyge, milyen jó ez a vérfolyatós minta akkor is, ha nincs vérszíne? A festés profi munka, a fekete alapon dolgozni otthon, körömlakkal nem olyan egyszerű, mint géllel. Ha tetszik ez a színkombó, inkább az alap legyen világos, és arra menjen a fekete szín.

7. Mini műalkotás

Ha a borzongató vonal a cél, és valami igazán profit szeretnétek, akkor olyan körmöst kell választani, aki ügyesen fest kézzel, vagy mesterien bánik a nyomdával – mint ez a szakember. Nem igazán DIY kategória, de annyira jó ránézni!

8. Bűbáj a körmökön

Visszatérve a cuki irányhoz, és a DIY-esélyes projektekhez: ezeket az aranyos szellemeket ti is meg tudjátok festeni egy kis gyakorlással. Nem kell mindegyiknek különféle kiegészítőt alkotni, akkor is oké, ha egyformák!

9. DIY denevérek

Egyszerű, de tényleg nagyszerű trükk, a narancs és zöld alapra szabad kézzel felfestett denevéres minta. A videóban azt is megmutatja az alkotó, hogyan lehet a legkönnyebben megfesteni a denevéreket. Annyi kerüljön belőlük a körömre, amennyit még kényelmesen oda tudtok varázsolni. (Most az ecset lesz a varázspálca.)

10. Pompás pókok

Bármilyen színű és formájú körmön csodásan (és egyben rémisztően) néz ki néhány pók. Kézzel festve is elkészíthető, de körömmatricár is kereshettek. Elegáns, visszafogott alapszínnel nagyon ütős lesz az összhatás, de festhetitek a pókokat vörös, fekete vagy narancs alapra is.