Trend

5 hasznos tipp, ha erősebb körmöket szeretnél

Nagyon zavaró és fájdalmas is lehet, ha folyton beszakad, letörik, behajlik a körmöd. Ezek a trükkök segíthetnek, hogy erősebb legyen.
2023. Április 22.
fiatal nő szép bőrrel manikűrrel
Fotó: Getty Images

Van, aki bátran végezhet házimunkát, sportolhat, labdázhat vagy homokozhat a gyerekkel, a körme tökéletesen bírja. És vannak, akiknek a legkisebb behatásra is könnyen sérül. Ha ez utóbbi csoportba tartozol, érdemes kipróbálnod az alábbi praktikákat, hogy egy kicsit besegíts a körmeidnek!

1. Kell egy kis vitamin!

Ha nagyon gyenge a körmöd, és esetleg más tünetet is tapasztalsz, például fehér foltok vannak rajta, sárgul, hosszanti vagy keresztirányú barázdák jelennek meg, puhábbá válik, érdemes megmutatnod akár orvosnak is, mert a tünetek mögött többek között vitaminhiány vagy egyéb probléma is állhat. Simán lehet, hogy nincs probléma, de ha az orvosnak is gyanús, a biztonság kedvéért elküldhet néhány laborvizsgálatra, hogy meggyőződjetek róla, minden rendben van-e. Egy igazán hozzáértő körmös is figyelmeztethet, ha olyasmit lát a körmödön, ami szerinte nem oké, de azért nem mindenki elég képzett és gyakorlott ehhez. A körmök megerősítéséhez az első lépés egy kis extra vitaminpótlás lehet. Alapvetően ha kiegyensúlyozottan, változatosan étkezel, nem valószínű, hogy hiányállapot a gyenge köröm okozója, de a legtöbbünknek nem árt egy-egy vitaminkúra. A speciálisan a haj és a köröm vitaminszükségletét támogató étrend-kiegészítők rendszeres szedéssel, kúraszerűen alkalmazva sokat javíthatnak a helyzeten!

2. Védd magad!

Talán nem is gondolnád, mennyit számít, ha az olyan hétköznapi tevékenységeket, mint a mosogatás vagy a takarítás gumikesztyűben végzed. A víz és a vegyszerek jelentősen kiszáríthatják és meggyengíthetik a körmöt, ami az eleve gyenge, sérülékeny körmök esetén nagyon látványos lehet. Érdemes tehát bevállalni ezt a kis kellemetlenséget, hogy aztán a kezed a lehető legszebb és legpuhább lehessen.

3. Lakkozz ügyesen!

Egy jó körömerősítő lakk egyrészt extra védőréteget húz a körömre, másrészt ellátja azt extra vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Ha lakkozod a körmeid, válassz olyat, amely alaplakként is funkcionál, ha nem, akkor sima erősítőt válassz. Használd a megadott gyakorisággal kitartóan, hogy mielőbb meghozza a hatását.

A galériában szuper körömerősítő lakkokat gyűjtöttünk össze.

Sally Hansen Pure körömerősítő lakk
5 fotó megtekintése
Sally Hansen Pure körömerősítő lakk

5 hasznos tipp, ha erősebb körmöket szeretnél

Sally Hansen Pure körömerősítő lakk
Essence The Extreme körömerősítő
Rimmel Nail Nurse Stronger körömlakk
Miss Sporty 5in1 Nail Expert körömápoló lakk
Alverde körömerősítő szérum kalciummal töredező körmökre
Fotó megosztása:

4. Olajozz!

Ha jársz körmöshöz, akkor tudod, mennyivel jobb állapotban van a kezelés után a körömágyad – a speciális ápoló olajnak köszönhetően, amellyel a manikűr zárul a legtöbb esetben. Egy ilyen olaj rendszeres használattal nagyon sokat javíthat a körmöd állapotán, kend be vele a bőrt a körmöd körül minden este lefekvés előtt. Még jobb, ha finoman be is masszírozod.

A galériában találsz néhány igazán jó körömágybőr-ápoló olajat, válaszd ki a kedvenced!

CND SolarOil bőr és körömápoló olaj
5 fotó megtekintése
CND SolarOil bőr és körömápoló olaj

5 hasznos tipp, ha erősebb körmöket szeretnél

CND SolarOil bőr és körömápoló olaj
Essie Apricot Oil körömápoló
OPI körömápoló olaj
Douglas Make up Nail and Cuticle oil ápoló olaj
Semilac körömápoló kókusz és kukuiolajjal
Fotó megosztása:

5. Profi segítség

Ha manikűrös csinálja a körmeidet, kérdezd meg, milyen lehetőségeket tud kínálni a körmeid megerősítésére, és melyek a legkíméletesebb megoldások. Lehet, hogy ő maga fogja javasolni, hogy tarts egy kis szünetet a gél, zselé vagy porcelán használatában, szedj vitamint és ápolgasd a körmeidet, hogy picit visszaerősödjenek. Az is előfordulhat, hogy az eddig használt módszer helyett valami mást javasol. A porcelán például rugalmatlan, törékeny, könnyen beszakadó körmökre nem ideális. A gél lehet, hogy önmagában nem elég, és zselés megerősítéssel jobban működne a dolog. A lényeg, hogy mondd el, mi a problémád, együtt könnyebben találtok rá megoldást.