Család

Pénteken még többfelé várható eső, de hétvégén már számíthatunk napsütésre

Május első hétvégéjén számíthatunk napsütésre.
2024. Május 02.
(Kép forrása. Getty Images)

Pénteken még erősen felhős, borult lesz az ég és többfelé, többször kell esőre számítani, akár zivatar is kialakulhat. Szombaton és vasárnap azonban már sok lesz a napsütés, olykor élénk széllel és 22-27 Celsius-fok közötti csúcshőmérsékletekkel – írja a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtöki előrejelzése alapján az MTI.

Pénteken még erősen felhős vagy borult lesz az ég, szakadozások, vékonyodások elsősorban északkeleten fordulhatnak elő, és továbbra is főként az ország délnyugati felében kell számítani ismétlődő esőre, záporesőre, néhol pedig zivatar is lehet. A csapadék esélye északkeleten, keleten a legkisebb, más helyeken, illetve a tartósabban csapadékos délnyugati részeken akár nagyobb területen hullhat kiadós mennyiség. A csapadékhajlam a nap második felében fokozatosan csökken.

Általában a keleties, a Nyugat-Dunántúlon az északi szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések, de lehet szélerősödés a zivatarok környezetében is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-27 Celsius-fok között alakul, a csapadékosabb délnyugaton mérhetők majd az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékeket.

Szombaton általában sok napsütésre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, de helyenként előfordulhat zápor, egy-egy zivatar is. Főleg az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. Hajnalban 7-14 Celsius-fok, délután pedig 22-27 Celsius-fok várható.

A hét utolsó napján általában sok napsütésre van kilátás gomoly- illetve fátyolfelhőkkel. Vasárnap szórványosan kialakulhat záporeső, zivatar. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 6-14 Celsius-fok, míg a csúcsérték 21-27 Celsius-fok között valószínű.

Forrás: MTI