Család

Polyák Lilla: csak a gyerekek miatt nem kell mindenáron együtt maradni

Sokan gondolják, hogy egy válás soha nem szolgálhatja a gyerekek érdekét, és hogy ilyen házasságban mindenáron együtt kell maradni. Ám ez nem mindig van így, még akkor sem, ha mindenképp sok fájdalommal jár, ha egy család felbomlik.
2023. Február 28.
(Fotó: press.tv2.hu/TV2)

Polyák Lilla abban az időszakban is, amikor elvált fiai édesapjától, Homonnay Zsolttól, fontosnak tartotta, hogy partnerként kezelje a gyerekeket és – a maguk szintjén – mindent megbeszéljen velük, írja a Blikk Rúzs. A színésznő korábbi válásáról a #nofilter-Nők, filter nélkül Köböl Anitával című műsorban beszélt, amit a portál szemlézett. Közzétesszük mi is a gondolatait, mivel egy nagyon fontos dologról beszél, amit sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni, amikor válásról van szó (ami persze így is, úgy is fájdalmas).

A döntés akkor született meg, amikor azt éreztem, hogy a gyerekeknek rosszabb, ha mi együtt vagyunk, mint külön. Sokszor mondják, hogy a gyerekek miatt össze kell tartani a családot, együtt kell maradni, mert az a jó. De egy idő után nem jó. Mert a gyerekek mindent éreznek. Érezték a fájdalmat, a boldogtalanságot, a könnyeket, a csöndeket és ez egy idő után iszonyatosan ráül a lelkükre. Eljött az a pont, amikor azt éreztem, hogy már értük is kell lépni, mert ez nekik így sokkal rosszabb. Nem volt egyszerű helyzet, és előfordult, hogy ebben egyedül maradtam. Az őszinte kommunikációban hiszek, ezért korán megpróbáltam a problémákat is elmondani nekik az ő szintjükön. Ettől függetlenül elvittem őket gyerekpszichológushoz, de szerencsére néhány játékos foglalkozás után azt mondta, hogy teljesen rendben vannak, tisztában vannak a helyzettel és elfogadták azt” – mondta el Polyák Lilla.

Az őszinte kommunikációnak köszönhetően, fiai édesanyjuk későbbi szerelmét, Gömöri András Mátét is könnyen elfogadták, írja a portál. Polyák Lilla és Gömöri András Máté 2018-ban házasodtak össze.

A teljes műsort itt lehet megnézni: