Család

Programajánló a családnak a gyereknapi hétvégére – május 25-26.

Számos remek program vár benneteket szombaton és vasárnap is, gyereknap alkalmából! Művészeti és sportos elfoglaltságok, koncertek, előadások, és programok könyvmolyoknak – többek között ezeket is hoztunk az ajánlóban.
2024. Május 24.
(Kép forrása: Getty Images)

Családi fesztivál és Könyvvásár az Animus, Central és Lampion Könyvekkel

A gyereknapi hétvégén az Animus, Central és Lampion Könyvek remek családi fesztivállal és könyvvásárral várnak benneteket a Marczibányi Téri Művelődési Központban szombaton és vasárnap is. Lesznek többek között Lengék, Zabaszauruszok, Harry Potter, Mítoszvadászok, népmesék, Gryllus Vilmos koncert, táncszínház, dog dancing bemutató, Budapest családi kvíz, Lengemesék és Harry Potter kvíz, történetíró séta, kutyák és kocsik rajzverseny, kézműves foglalkozások, illusztrációs workshop és még sok-sok családi program! A részleteket ITT találjátok.

Ugyanezeken a napokon, ugyanezen a helyszínen Central Kiadói Csoport három kiadója raktárvásárral is készül, ahol 7000 régi kincs és friss újdonság közül szemezgethet minden korosztály! A részleteket ITT találjátok.

Marczibányi Téri Művelődési Központ, 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A, május 25. 9:00-18:00 és május 26. 9:00-15:00 (a raktárvásár 9:00-16:00 óráig), a belépés ingyenes

Müpa gyermeknap

Vasárnap interaktív családi programmal várja a Müpa gyermeknap alkalmából a gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket. Zenék, mesék lesznek három színpadon, bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív és zenés foglalkozás várható, lesz Hamupipőke táncelőadás, bábmese és interaktív népmese is az előadások között, ritmuslabor, koncert, cirkuszi hétpróba, lovagi ötpróba, kreatív foglalkozások, játékpark és sok más.

Müpa, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1., május 26. 10:00-15:00, a részvétel ingyenes

32. Városligeti Gyermeknap

Már hagyománnyá vált a gyermeknap a Városligetben. Lesznek táncegyüttesek, artista akadémia, Hercegnő-találkozó műsor, bűvészshow, mazsorett műsor, interaktív gólyalábas műsor, gyerekkoncertek és koncertek, hangszerkiállítás, sportsziget, és még helikopterszimulátor is, sok más mellett.

Városliget, 1146 Budapest, május 25-26. 10:00-19:00, a programok ingyenesek

Gyereknapi vidámság a Csobánka téren

Harmadszor lesz gyereknapi mulatság Óbudán, idén a Csobánka téren. A programok között lesz többek között 100 Folk Celsius Együttes, Az állatok nyelvén beszélő juhász – zenés interaktív mesejáték, solymászbemutató, arcfestés, kézműveskedés, interaktív gyerekprogramok, játékok és sok-sok finomság.

1039 Budapest, Csobánka tér, május 26. 10:00 órától

Gyermeknap a Klebelsberg Kultúrkúriában

Mesedélelőtt és vetítés Bartos Erikával, Misi mókus kalandjai bábelőadás, Rolandó bűvész műsora, Vadállatok – a Veronaki zenekar koncertje, mesék, bűvészmutatványok, játszóházak, játékos tudomány, zene és rengeteg játék vár a Kultúrkúria gyereknapján.

Klebelsberg Kultúrkúria, 1028 Budapest, Templom u. 2., május 25. 15:00-19:00, a belépés díjtalan

Gyereknap a Budaörsi repülőtéren

A Budaörsi repülőtéren gyereknap alkalmából óriás játékokkal és sporteszközökkel lehet játszani, lesz óriásbuborék show, jelmezes animátorok, babajátszó, utazó planetárium, sétarepülés, és sok más.

Budaörsi Repülőtér, 1112 Budapest, Repülőtéri út 2., május 26. 9:00 órától, a belépés ingyenes

Lurkócia Városi Gyereknap – Szentendre

Gyereknapon ismét megalakul Lurkócia gyerekállam egy napra, ahol lesz családi jóga, zenés-sportos bemutatók, gyermekszínházi műsor, zenekarok és más izgalmas programok.

Czóbel Park, 2000 Szentendre, május 26. 10:00-18:00, a rendezvény látogatása részben ingyenes

Városi Gyereknap – Szeged

Habakuk Zenekar, Katica Együttes, Taiko Hungary Japándob Egyesület, Grimm-Busz színház, bábelőadás, kézműves foglalkozás, arcfestés, játékok, számos izgalmas és szórakoztató program vár rátok a szegedi városi gyereknapon.

Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman, 6726 Szeged, Közép Kikötő sor 1., május 26. 10:00-18:00, a belépés ingyenes

Városi Gyereknap – Pécs

A pécsi gyereknapon ismét a város legnagyobb játszóterévé változik a Zsolnay Kulturális Negyed. Lesznek sportjátékok, selfie pont, lufihajtogatás, játékliget, olvasóliget, játékok a streetball pályán, gokart, robotika, körhinta, mászófal, és sok más izgalmas program.

7626 Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed, május 26. 10:00-18:00, a részvétel ingyenes