Család

Sarolta hercegnőt teljesen kimerítette, hogy Lajos hercegre ügyelt a koronázáson

Nővére figyelt Lajos hercegre a koronázási ceremónián.
2023. Május 09.
(Fotó: WPA Pool/Pool/Getty Images)

Szombaton tartották III. Károly király és felesége, Kamilla királyné koronázását a westminsteri apátságban, amelyen részt vettek az uralkodó idősebb fiának gyermekei is. A kilencéves György hercegnek még egy különleges szerep is jutott az eseményen, ugyanis ő volt az egyik uszályvivő (angolul Page of Honour a neve ennek az ünnepi címnek).

Mint azt édesapja elárulta, a nyolcéves Sarolta hercegnő pedig kisöccsére, az ötéves Lajos hercegre ügyelt a ceremónia alatt.

A Hello! magazin szerint a walesi hercegi pár vasárnap a windsori kastély előtti sétányon tett egy sétát, ahol az összegyűlt rajongókkal is beszéltek.  Vilmos herceget ezalatt egy kislány kérdezte meg arról, hogy miért nem tartott velük Sarolta hercegnő, amire a walesi herceg azt válaszolta: „Nagyon fáradt a tegnapi nap után. Egy nyugodt napot tölt otthon. Ügyelt arra, hogy a kisöccse jól viselkedjen”.

Természetesen érthető az is, hogy a kisebb gyerekeknek fárasztó lehet egy ilyen hosszú, több órás hivatalos esemény. A királyi család gyermekeinek élete azonban számos dologban eltér a szokványosnak mondhatótól, amivel ezek a rendezvények is együtt járnak.

De Sarolta hercegnő valódi nagytestvérként viselkedett a koronázás során, kézen fogva ment be kisöccsével az apátságba, és a ceremónia után is így távoztak. Korábban írtunk egy képes beszámolót a hercegi gyerekekről a koronázáson, amit itt tudsz elolvasni.

A koronázási hétvége záróeseménye egy nagyszabású koncert volt, amin Sarolta hercegnő is részt vett, akárcsak bátyja, György herceg.