Család

Ő a svéd királyné, aki immár 8 unoka nagyija

Ő Svédország királynéja. De Szilvia számára a legszebb idő az, amit három gyermekével, és nyolc unokájával tölthet.
2022. December 28.
silvia királyné
Fotó: Getty

Állítólag a nagymamaság „jutalomjáték”, merthogy a felelősség már nem a tiéd, de a gyerekek-adta örömökből ugyanúgy részesülsz. Hát, azért szerintünk eggyel nehezebb a nagymamaság, mint ahogy ez a teória leírja, már persze akkor, ha szívből csinálja az ember.

Márpedig arra akkor is kell legyen idő, ha az ember királyné.

Így gondolhatja ezt az immár hetvennyolc éves Szilvia svéd királyné, XVI. Károly Gusztáv király felesége, a trónörökös, Viktória svéd királyi hercegnő édesanyja is.

Legalább is erről szólnak nyilatkozatai, amit az immáron nyolc unokájával kapcsolatban tett.

“Nagymamának lenni csodálatos állapot” – mondta korábban egy német lapnak, amikor sokat áradozott Esztella hercegnőről (ő a második a trónöröklési sorban – a szerk.). Szilvia elmesélte, hogy nagyon aranyosan táncol, elbűvölő teremtésnek nevezte, és hozzátette: „Nagyon jól érezzük magunkat együtt”.

A későbbiekben egy televíziós interjúban pedig így vallott: “Anyám mindig azt mondta, hogy ez az élet desszertje. És az is! Minden pillanatot élvezek a kis unokáimmal.” Nem is mindig tartja a formalitásokat, például még hivatalos eseményeken is előfordul, hogy ölbe veszi valamelyik picit. Itt a király születésnapi ünnepségén láthatjuk a családot Stockholmban.

Fotó: Getty

Fotó: Getty

A holland királyi pár látogatásán készült ez a kép.

Fotó: Getty

Fotó: Getty

Négy évvel ezelőtt pedig Szilvia arról mesélt, hogy unokái medencés partit tartottak nála. Azóta a gyerekek egy része az Egyesült Államokba költözött, de videón rendszeresen beszélnek egymással.

Az asszony még az 1972-es müncheni olimpián találkozott Károly Gusztávval, és négy év múlva házasodtak össze. Három gyermekük született: Viktória koronahercegnő, Károly Fülöp herceg és Madeleine hercegnő.

Viktória hercegnőnek két gyermeke van: Esztella és Oszkár.

Fotó: Getty

Fotó: Getty