Gyerek

Ő II. Erzsébet legpimaszabb dédunokája

Ismerd meg Savannah Phillipset, aki ugyan sosem lesz királynő, de gyakran ellopja a show-t a királyi családban.
2022. November 24.
Savannah Phillips György herceget és Saroltát szórakoztatja (Fotó: Getty Images)

II. Erzsébet királynő élete során több nevet viselt: Őfelsége, II. Erzsébet és Gan-Gan. Utóbbin azonban csak néhány kiválasztott hívhatta – elsősorban 12 dédunokája. A Windsor család e generiációjának legidősebb – és olykor legcsíntalanabb – tagja a mindjárt 12 éves Savannah Phillips.

Ő Anna hercegnő unokája, édesapja Peter Phillips, édesanyja pedig Autumn. Savannah 2010. december 29-én született a Gloucestershire Királyi Kórházban. A kisbaba érkezését örömmel üdvözölte a királynő és férje, ám a Buckingham-palota első nyilatkozatában még nem derült ki a baba neve.

Az csak egy sandringhami misén tudódott ki, amikor a tiszteletes imát mondott “Peter és Autumn Phillipsért és lányukért, Savannahért”. Savannah egyetlen húga, Isla néhány évvel később, 2012. március 29-én született.

Bár Peter és Autumn 2019-ben elváltak, a kapcsolatuk végét bejelentő közleményben leszögezték, hogy a legfontosabb szempontnak továbbra is Savannah és Isla jó közérzetét és megfelelő nevelését tekintik. Bejelentették, hogy mindketten Gloucestershire-ben maradnak, hogy együtt neveljék a lányokat.

 

Születésekor Savannah a 12. volt, ám ahogyan érkezett a többi dédunoka, úgy került egyre lentebb a trónöröklési sorban. Jelenleg a 18. helyen áll. Savannah nem rendelkezik királyi címmel. II. Erzsébet ugyan kínált neki nemesi címet, ám szülei visszautasították, mert úgy vélték, neki és Islah-nak csak így lehet nyugodt és kiegyensúlyozott gyermekkora.

Egészen ötéves koráig a királyi erkélyen sem jelent meg, 2017-től azonban többször ellopta a show-t. A protokolláris eseményeken rendszeresen a játszótéren vagánykodó György herceggel és  Sarolta hercegnővel mókázik, nevettek, tapsoltak, rávette Györgyöt, hogy hagyja abba az éneklést a Himnusz alatt, miután befogta a királyfi száját.

Savannah Phillips és György herceg

Savannah Phillips és György herceg 2018-ban (fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Tud azért komoly is lenni, 2018 októberében bájos koszorúslány volt Eugénia hercegnő esküvőjén. A szertartás során Savannah feladata volt, hogy átvegye a menyasszony csokrát, miután Eugénia az oltárhoz érkezett, és találkozott a vőlegényével.

A Szent György-kápolnában tartott mise után Savannah a kápolna lépcsőjén csatlakozott a násznép többi tagjához, ahol kedvesen integettek a tömegnek. És azt is imádták, amikor kezével trombitálást imitált.

Savannah, Mia Tindall és Isla rendszeresen huzakodnak azon, hogy ki sétáltathatja nagymamájuk, Anna hercegnő bullterrier kutyáját.

Lajos herceg, Lena Tindall, Savannah Phillips és Sarolta hercegnő

Lajos herceg, Lena Tindall, Savannah Phillips és Sarolta hercegnő 2022-ben (fotó: Chris Jackson – WPA Pool/Getty Images)

Az angol sajtó egyre többet foglalkozik a kissé pimasz Savannah-val, aki a hírek szerint imádja a karneválokat és a vurstlikat, szereti a fagyit (szinte csak olyan kép készül róla, ahol fagyizik), a fogathajtást és a lovaglást.

Savannah Phillips fagyizik

Savannah Phillips
2018-ban (fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

A kiemelt kép forrása: Getty Images