Az advent időszak két elengedhetetlen illata, a narancs és a fahéj teszi különlegessé ezt az egyszerű, de nagyon mutatós dekorációt, amit a kisebb gyerekekkel is elkészíthettek! Egyrészt narancsszeleteket kell szárítanotok ehhez a függődíszhez – radiátoron vagy a sütőben is ki lehet szárítani –, másrészt só-liszt gyurmát kell készítenetek hozzá, de egy extra hozzávalóval, fahéjjal.

(Kép forrása: Getty Images)
A csodálatos dekorációt @hellovestavia osztotta meg TikTok-videójában, a só-liszt gyurma receptjével együtt.
Mi kerüljön a fahéjas só-liszt gyurmába?
A gyurmához szükségetek lesz:
- egy csésze lisztre
- fél csésze sóra
- fél csésze vízre
- negyed csésze fahéjra
- és egy kevés őrölt szegfűszegre
Az elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjétek össze alaposan, majd gyúrjátok össze a hozzávalókat.
- A tésztából szaggassatok ki különböző karácsonyi figurákat – karácsonyfát, csillagot, mézeskalácsembert stb. –, és mindegyikre szúrjatok két-két lyukat.
- A figurákat levegőn és sütőben is ki lehet szárítani.
Ha a figurák és a narancsszeletek is kiszáradtak, csak fűzzetek belőlük több láncot, majd ezeket aggassátok fel egy gallyra vagy botra. Szalagból készítsek rá akasztót, és mehet az ablakba a dekoráció. Még egy ünnepi illattal is feldobhatjátok a díszt, ha a gallyra fenyőágacskákat is tesztek.