Család

Szívszorító szavakkal üzent a ráktúlélő kislány Katalin hercegnének

A kislány, aki Katalin hercegné látogatását követően legyőzte a rákot, most azt üzente neki: küzdjön úgy, mint ő A nyolcéves, ma már tünetmentes kislány „gyógyulj meg” kártyát küld a walesi hercegnőnek.
2024. Március 24.
katalin hercegné
Fotó: Getty

Egy fiatal ráktúlélő, aki még akkor találkozott a walesi hercegnővel, amikor a betegséggel kezelték, most inspiráló üzenetet küldött Katalinnak – írja az Independent.  Katalin hercegné még 2021-ben találkozott Mila Sneddonnal, miután története megérintette a hercegnét. A nyolcéves, ma már tünetmentes kislány most így üzent neki: „Bátor leszel, mert én is az voltam, és úgy fogsz küzdeni, mint én.”

A skóciai Stenhousemuirból származó Mila azután találkozott a leendő királynéval, hogy a képe bekerült Kate fotóprojektjébe a koronavírus-járvány idején. A fotó a lezárások alatti elszigetelődést szimbolizálja: Mila megpuszilja az ablakot, miközben apja kint áll. A kislány leukémia miatt kemoterápiás kezelés alatt állt akkoriban, apjának viszont vissza kellett térni a munkahelyére, és nem kockáztathatta meg, hogy a Covid-19-et bevigye a családi házba.

Kate és Mila beszéltek telefonon, miután a kép bekerült a száz kiválasztott közé a ’Hold Still’ kiállításra és könyvre. 2021 májusában aztán találkoztak is, amikor Milát és családját meghívták az edinburghi Holyroodhouse palotába, ahol mindketten rózsaszínt viseltek a rák elleni harcot szimbolizálva.  Mila édesanyja, Lynda Sneddon most a következőt osztotta meg egy közösségi oldalon: „Mélyen elszomorított minket a Katalinról szóló hír. Ő egy kedves, gondoskodó lélek, aki mindig kiállt Mila mellett a kezelések alatt és után is. Milát szintén letörte a hír, és a maga módján közvetlenül is felveszi majd a kapcsolatot a hercegnével.” Lynda hozzátette: Kate pénteki bejelentése, miszerint „megelőző kemoterápiás kúrán” esik át, ép kislánya tünetmentességének kétéves évfordulóján érkezett. „Kate hatalmas együttérzést, törődést és támogatást adott Milának annak idején, és most szörnyű látni, hogy neki is szembe kell néznie a betegséggel. Csodálattal tekintünk rá, hogy ki tudott állni, és nyilvánosan elmondta a történetét.”

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a hercegné milyen típusú daganatban szenved, de nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy „jól van, és minden nap egyre erősebb”.