Természetesen nincs kőbe vésve, hogy csak vacsorára lehet elkészíteni, reggelire, ebédre, de vendégvárónak is tökéletes!
Több okból is szeretni fogod ezt a receptet: az egyik a sok közül, hogy remekül variálható. Ha az alapváltozatot készíted el, akkor sem fog csalódást okozni, de ha feldobod kisebb darabokra vágott olívabogyóval, frissen aprított snidlinggel vagy egy kis petrezselyemmel, csak fokozhatod az élvezeteket és szebbé teheted a látványt!
A legklasszabb langyos pirítósra kenni, de a paradicsomhoz, uborkához, kaliforniai paprikához is remekül passzol!
Villámgyors tonhalkrém
Hozzávalók:
- 240 g tonhalkonzerv lecsepegtetve
- 240 g krémsajt
- 1 kisebb fej lilahagyma felaprítva
- 1/2-1 bio citrom frissen facsart leve
- Só és bors ízlés szerint
Így készül:
- A lecsepegtetett halat egy tálba tesszük, és villával összetörjük.
- Két-három részletben belekeverjük a sajtkrémet, sózzuk és borsozzuk.
- Szépen összedolgozzuk, közben hozzáadjuk a citrom levét (érdemes ezt is több részletben, nehogy túlzásba essünk!), vigyázva, hogy mag ne pottyanjon bele.
- Utolsó lépésként az apróra vágott hagymát is beleforgatjuk, illetve ha tennénk bele snidlinget vagy petrezselymet, arra is itt kell sort keríteni.
Nyitókép: Getty Images