Család

Szuper ötlet rohanós estékre: 5 perces tonhalkrém

Nálad is toplistásak az olyan villámgyorsan összedobható ételek, amik nemcsak időtakarékosak, de finomak és egészségesek is? Ez a tonhalkrém pont ilyen!
2024. Február 15.
Tonhalkrémes vacsora

Természetesen nincs kőbe vésve, hogy csak vacsorára lehet elkészíteni, reggelire, ebédre, de vendégvárónak is tökéletes! 

Több okból is szeretni fogod ezt a receptet: az egyik a sok közül, hogy remekül variálható. Ha az alapváltozatot készíted el, akkor sem fog csalódást okozni, de ha feldobod kisebb darabokra vágott olívabogyóval, frissen aprított snidlinggel vagy egy kis petrezselyemmel, csak fokozhatod az élvezeteket és szebbé teheted a látványt!

A legklasszabb langyos pirítósra kenni, de a paradicsomhoz, uborkához, kaliforniai paprikához is remekül passzol!

Villámgyors tonhalkrém

Hozzávalók:

  • 240 g tonhalkonzerv lecsepegtetve
  • 240 g krémsajt
  • 1 kisebb fej lilahagyma felaprítva
  • 1/2-1 bio citrom frissen facsart leve
  • Só és bors ízlés szerint

Így készül:

  1. A lecsepegtetett halat egy tálba tesszük, és villával összetörjük.
  2. Két-három részletben belekeverjük a sajtkrémet, sózzuk és borsozzuk.
  3. Szépen összedolgozzuk, közben hozzáadjuk a citrom levét (érdemes ezt is több részletben, nehogy túlzásba essünk!), vigyázva, hogy mag ne pottyanjon bele.
  4. Utolsó lépésként az apróra vágott hagymát is beleforgatjuk, illetve ha tennénk bele snidlinget vagy petrezselymet, arra is itt kell sort keríteni.

Nyitókép: Getty Images