Család

Új terápiás központ nyílt a daganatos betegségből gyógyuló gyerekeknek

A Démétér Alapítvány Doboz-Szanazugon nyitott új terápiás központot daganatos betegségből gyógyuló gyerekek számára.
2024. Május 12.
Démétér Alapítvány terápiás háza

Mint friss közleményükben írják, a Doboz-Szanazugon található, teljesen felújított épületben a csontvelő-transzplantált, súlyos betegségből gyógyuló gyerekeknek és családjuknak adnak terápiás segítséget.

Május 10-én a Démétér Alapítvány munkatársai, érintettek és támogatók részvételével nyitotta meg kapuit a GyöngyHáz. Az alapítványi forrásokból felújított épületben a súlyos betegségen átesett gyerekeket és családjukat segítik a gyógyulásban.

Ilyen volt, ilyen lett az új terápiás központ a felújítás után - Forrás: Démétér Alapítvány Facebook oldal

Ilyen volt, ilyen lett az új terápiás központ a felújítás után – Forrás: Démétér Alapítvány Facebook oldal

Dr. Kriván Gergely, az alapítvány elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal vagy adományukkal segítették a központ létrehozását.

A testi-lelki rehabilitáció egy több éves folyamat. Ezt az otthont azért hoztuk létre, hogy ezen az úton a gyerekek és a családok tovább mehessenek.

Az ünnepségen Köves Mihály, Doboz község polgármestere és Alt Norbert, Gyula alpolgármestere hangsúlyozták: a továbbiakban is örömmel támogatják a központ működését.

Sedlák Gabriella programvezető elmondta: azok a családok, akik együtt küzdötték végig a betegséget, itt újra találkozhatnak, most már egészségesen. A kórházból frissen kikerült gyerekeknek és szüleiknek pedig segítenek visszatalálni a korábbi életritmusba, feldolgozni a nehéz időszak traumáját.

A köszöntők után Némethné Tóth Szilvia lelkész megáldotta az új központot és a benne gyógyulókat, valamint ünnepélyesen megkondították a Remény Harangját. Végül időkapszulát helyeztek el az épület melletti üres területen, ahol a tervek szerint idén pihenőkertet és játszóteret alakítanak ki

Nyitókép: Démétér Alapítvány – Facebook, Forrás: MTI/OS