Család

Vicces Insta-oldalak a szülőségről, ha nevetnél egy kicsit magadon (is)

Néha kell egy kis segítség, hogy meglásd a nehezebb helyzetek humoros oldalát is – ezek a gyerekneveléssel kapcsolatos Instagram-oldalak segíthetnek.
2023. Április 04.
kisfiú spagettit eszik vicces arccal
Fotó: Getty Images

Ugyan, ne vedd olyan komolyan, nevess rajta! – jó tanács, de néha nagyon nincs az ember olyan hangulatban, hogy értékelni tudja. Bármennyire hasznos, nem könnyű nézőpontot váltani, amikor épp a közepében vagyunk egy hisztinek, kiborulásnak, betegségnek, átvirrasztott éjszakának. De egy kis gyakorlással egyre könnyebb lehet! És mi lehet jobb gyakorlás annál, mint hogy megtanulunk magunkon nevetni. Ebben sokat segít az, ha felismerjük, hogy valójában nem vagyunk egyedül a gyereknevelés közben felmerülő problémáinkkal, a gyerekes lét másnál sem mindig felhőtlen (vagy rózsaszín vattacukorfelhős).

Olyan Instagram-oldalakat gyűjtöttünk, amelyek segíthetnek kicsit viccesebbé tenni nem csak az Insta-feedet, hanem a mindennapokat is, és megkönnyíteni azt, hogy dühösből, kétségbeesettből vagy elkeseredettből nyugodtabbra, megengedőbbre, önegyüttérzőbbre és együttérzőbbre válthassunk.

1. Bluey Mums

Egy csomó cuki illusztráció és vicces „beszólás” egy 4 gyerekes anyukától, amelyeket teljességgel a magunkénak tudunk érezni. 

„Legyen egy lányod, hogy önmagad kicsi verziójával vitatkozhass minden egyes reggel”

2. Fuits of Motherhood

A The Mom Life című könyv szerzője, Linda Fruits tökéletesen megfogalmazta Insta-oldalának a leírásában, mi vele a célja: hogy bemutassa, normalizálja a szülőség édes, keserű és keserédes oldalát is. Mert néha tényleg felszabadító azt érezni, hogy nem vagyunk egyedül a nehézségekkel, nem mi vagyunk elcseszve, ez másnak is ugyanolyan nehéz esetenként. 

„Az anyaság néha azt jelenti, hogy a gyerekeidre nézve ezt gondolod: annyira rohadtul szeretem őket, hogy már szinte fáj. Máskor meg rájuk nézel, és ez jut eszedbe: olyan rohadtul szeretem az alvásidőt, mindenem fáj.”

3. Life of Dad

Nem csak az anyukák küzdenek, az apukák is. Néha nekik könnyebb meglátni a helyzetek vicces oldalát – és ezzel sokat segíthetnek nekünk, anyukáknak is humorral oldani a helyzeteket. Ráadásul a vicces posztok mellett egy csomó megható is van.

„Az arcod, amikor a szüleid simán megengednek a gyerekednek valamit, amit neked tutira nem hagytak volna, mikor kicsi voltál.”

4. Sarcastic Mommy

A szerző tinifiúk anyukája, csípős humorral megáldva. Jó érzékkel válogat mások szarkasztikus „gyerekezős” be- illetve megjegyzései közül is.

„Én: Be tudnád pakolni a mosogatógépet?

Tinédzser: Azt hiszem, nem érzed át, mennyire monoton dolog is ez.

Én, az aznapi negyedik adag mosott ruhát hajtogatva: Fogadjunk?”

5. Kidsaretheworst

A gyerekek a legrosszabbak, ahogy az elnevezés állítja? Néha igen. (Máskor meg a legcsodálatosabbak.) Ahogy a szerző, Anna írja: ér nevetni. És ne felejtsd el, hogy valamikor te is a legrosszabb voltál.

„Hogy néznek filmet az anyukák. Nyitó képsorok, 5 perc múlva, 10 perc múlva, 15 perc múlva.”

6. BuzzFeedParents

A vicces mémek mellett hasznos tanácsokat is találsz az oldalon terhességgel, babázással és gyerekneveléssel kapcsolatban is.

„Amikor beszélgetsz valakivel, és kéretlenül gyereknevelési tanácsokat ad.”

7. Fowllanguagecomics

A kacsás képregényecskék igazi klasszikusok, és ma már több szereplővel is mennek a történetek. Ha a szarkasztikus helyett a kedves, szeretetteli humort szereted, akkor ez lesz a neked való!

„B: alig hiszem el, hogy kisbabám lesz! Remélem, jól fogom csinálni…

J: Helló, én az egy évvel későbbi éned vagyok. Jó hír: Túléltük a kisbabás korszakot. Remélem, a togyóssal is bírni fogunk…

B: Én is!”

8. tj_therrien

Egy gyerek anyukájaként is viccesnek találom még sokadszorra is, ahogy az első, középső és a legkisebb gyerek viselkedése közötti különbségeket figurázza ki. A szerző 4 gyerek apukája, ő maga középső gyerek. Jó szórakozás a háromgyerekes ismerőseim csemetéihez hasonlítgatni (néha stimmel, néha nem), gondolom, többgyerekesként is szórakoztató lehet, még ha nem is áll mindenkire ugyanúgy minden.