Kisgyerek

Humoros videókkal mutat rá egy TikToker apa a kisgyerekes lét kihívásaira

Nem szépítjük, a kisgyerekes élet sokszor zűrzavaros és kaotikus, és bizony vannak olyan szituációk, amelyekkel a legtöbb szülő szembe találja magát, aki totyogós korú gyermeket nevel. Egy TikToker apa éppen ezekre világít rá videóival.
2022. Május 23.
Humoros videókkal mutat rá egy TikToker apa a kisgyerekes lét kihívásaira (Fotó: A kép illusztráció. Getty Images)

Josh Gillett, aki a @josh.dad.gillett TikTok-fiókon osztja meg tartalmait, a vicces videókat, amelyeket a kisgyerekesek egyetemes kihívásairól készít, és amelyekkel nagyon sok szülő tud azonosulni az életük egy pontján. Ilyen neuralgikus dolog az is, hogy rend és tisztaság csak pár percig van, aztán jön a gyerek, aki tornádóként felforgatja a lakást, és mi mindent kezdhetünk elölről. Josh ezt is “megzenésítette”, nem is akárhogy:  

@josh.dad.gillett An ALL DAY battle for a momentary win ? #toddlersoftiktok #tiptok #spring #toddlertok #parentsoftiktok #whereisthelove ♬ Where Is The Love? – The Black Eyed Peas

Az egyik legnézettebb videójában – ami már több mint 1,2 millió megtekintésnél jár – Gillett az állandó napirenden lévő esti lefekvés témájával foglalkozik, írja a parents.com. A klipben az édesapa bemutatja, hogy milyen, amikor a békésen szendergő kisgyermekét megkéri, hogy készüljön a lefekvéshez. Ahogy az sok szülőnek ismerős lehet, miután ezek a szavak elhangzottak, kitör a káosz.

@josh.dad.gillett Saying the word “bedtime” to a toddler is like giving them an energy drink. #toddlerparents #parentsoftiktok #toddlers #ludacris #getbackchallenge #dayinmylife ♬ Get Back – Ludacris

A videó rengeteg hozzászólást kapott, az egyik kommentelő szerint: “A fiam legjobb értelmezése, amit valaha láttam”. Még a gyerekeknek is tetszett a klip, mert ahogy az egyik hozzászóló fogalmazott, a gyermekei a hasukat fogva nevettek rajta.

Egy másik nagyon népszerű videójában, aminek a címe “Amikor a kisgyereked egymás után hetedik alkalommal szeretné megnézni az Encantot”, Gillett kislánya mellett ül, és fokozatosan egyre frusztráltabb lesz, miközben a rajzfilm hangját hallhatjuk a háttérből.

@josh.dad.gillett These songs live rent free in my head. #immediatelyno #toddlertok #parentlifebelike #encanto #encantodisney ♬ original sound – The Mummeys

A videóhoz számos humoros komment érkezett azoktól a szülőktől, akiknek a gyermeke hasonlóan Encanto-lázban ég – sőt, még Stephanie Beatrizhez is eljutott, aki a mese főhősének, Mirabelnek kölcsönözte a hangját az eredeti változatban. A színésznő válaszul a kisgyerekek rajongására, amelyet a karakterének dalai váltottak ki, hozzászólásban így reagált: “Sorry not Sorry!!” (“Elnézést, nem sajnálom!!”).

Gillett elmondása szerint azokra a videóira a legbüszkébb, amelyekben kisgyermeknek adja ki magát – és ezek a tartalmai a legnézettebbek is. A TikToker apa a legfontosabbnak azt tartja a tartalomkészítés során, hogy okot adjon a videók nézőinek a mosolygásra, nevetésre. “Semminek sem örülök jobban, mint egy megjegyzésnek, amiben azt mondják: ‘Nagy szükségem volt most erre’, vagy ‘Ez egy nehéz nap volt, ez most mosolyra fakasztott’. Ezek a hozzászólások visznek tovább.”