Kisgyerek

Humoros „motivációs podcast-et” készített egy apa, kisgyerek szemszögből

Ha egy kétéves készítene egy motivációs podcast-et kisgyerekeknek, az egy apa szerint ilyen témákról szólna.
2024. Június 13.
(Kép forrása: Videórészlet - @champagnetyler/TikTok)

Tyler Champagne édesapa az utóbbi időben több motivációs podcast-eket imitáló videót osztott meg közösségi oldalain, amelyek egy kétéves szemszögéből – saját kisfiáéból – készültek kisgyerekeknek. Az eredmény pedig nagyon találó lett – amivel a kommentelők is egyetértettek, és többen is úgy érezték, hogy valójában saját gyermekük írta a videó tartalmát.

„A hírfolyam tele volt motivációs podcast videókkal, amelyekben a lehető legabszurdabb dolgokat mondják, és amikben annyira komolyan veszik magukat” – mesélte el az apa a Today.com portálnak, és megosztotta, hogy ekkor gondolt bele, hogy milyen vicces lenne, ha egy kisgyerek készítene hasonló tartalmat.

 

Úgy tűnik, hogy az ötlet nagyon jó volt, hiszen az első „Kisgyerek Motivációs Podcast” 22 millió megtekintést ért el az Instagramon.

„Nem alszom. Az alvás az olyan idős embereknek való, mint a szüleim, akik a harmincas éveikben járnak. Amikor alszom, nem tudok káoszt teremteni. Amikor ébren vagyok, folyamatosan káoszt tudok csinálni” – kezdte a videót komoly hangon Champagne, aminek a hátterében nagyon komoly zene szól.

„Tudod mit reggeliztem ma? Megnyaltam egy szőlőt. Nekem ennyi is elég. Nincs szükségem ételre. Enni időpocsékolás. Amikor rágok, amikor nyelek, nem tudok káoszt teremteni” – magyarázza az apa, és hasonlót mondd a vízivásról is, és elmagyarázza, hogy éppen elég a vizet a szájban tartani, majd a felsőre köpni a hidratáltsághoz.

Szintén sok szülő át tudja érezni a következő témát: „Ma tíz percet aludtam az autóban. Csupán ennyire van szükségem. A szüleim azt akarták, hogy többet aludjak. Tudod mit? Autópálya sebességnél ez valójában hatvanszor annyi alvás. Ez olyan, mintha a szundizás kutyaévekben lenne”. Hát, el tudjuk képzelni, hogy erről más kisgyerek is így gondolkodik…

A videóba még némi divat-helyreigazítás is belefér: elmagyarázni anyának, hogyan kell helyesen viselni a nadrágot. „Azt mondtam: »Elnézést, kisasszony. Nem a hagyományos nadrágos rendszerben vagyok. Én egy zsebeket előre típusú srác vagyok«”. A végén pedig még azt is hozzáteszi, hogy édesanyja most már fogadja el, mert nem újdonság, hogy ő az oka annak, hogy hideg kávét kell innia.

Az apa már több részt is elkészített az ál-podcast sorozatból, amelyekben az első részhez hasonló aranyköpések vannak. A harmadik adásban például a következő: „A ruhák valójában aprócska börtönök a végtagjaidnak. 27 ezer évvel ezelőtt nem hordtak Mickey egeres pólót. Nekem miért is kellene?”.

A hozzászólók megjegyzései alapján többen vélik úgy, hogy Champagne rátapintott a lényegre, köztük az a szülő, aki ezt írta: „Rá kell vennem a fiamat, hogy ne hallgassa ezt a podcast-et. Ez a napi inspirációja”.