Kisgyerek

Humoros videóban mutat rá egy apa az első és a második gyerek születése utáni különbségre

A manchesteri kétgyerekes humorista apa videóban mutatja meg a különbséget az első és a második gyerek születése után.
2023. Június 25.
(Kép forrása: georgelewiscom/Instagram)

A 36 éves, kétgyerekes manchesteri humorista, George Lewis gyakran oszt meg olyan videókat, amelyek a gyerekneveléssel kapcsolatos vicces mindennapi dolgokról szólnak, és olyan témákról, amikkel sok más szülő is tud azonosulni.

Az apa egyik legnépszerűbb videójában azt veti össze, hogyan változott az élete a második gyerek érkezése után, szemben az elsővel – elsősorban az aggodalmaskodás terén.

Az „Első gyerek vs. második gyerek” című videóban először azt látjuk, ahogy egy sor, a baba hogylétére vonatkozó kérdést tesz fel, mint: „Lélegzik? Lélegzik? Lélegzik? Jól van? Nincs túl melege? Nem fázik? Túl szorosan van bepólyázva? Jól van? Lélegzik? Csak nézd meg, hogy jól van-e. Alszik? Ha köhög, akkor ébren van? Éhes? Beteg? Határozottan lélegzik”. Számos olyan aggodalmat, ami rendszeresen megfordul az első babás szülők fejében – teljesen érthető módon, hiszen még csak most tanulják, hogy mit csináljanak.

Ezután a videó második felében a második gyerekkel kapcsolatban azt kérdezi: „Alan-nek hívják? Alfie, igen. Nem, ezt nem tudtam. Minden alkalommal félreértem. Nem láttam néhány napja. Te nem…? Teljesen jól van” – ezzel a túlzó példával rámutatva, hogy az aggodalmaskodás is csökken valamelyest a későbbiekben, amikor már rutinosabbak a szülők.

 

Lewis elmondta a HuffPost-nak, hogy amikor a Don’t Panic! All The Stuff The Expectant Dad Needs To Know (Ne pánikolj! Minden, amit a leendő apáknak tudni kell) című könyvét írta, más humorista szülőkkel is beszélt, és rájött, hogy „mindannyian ugyanazokban a dolgokban tévedünk, és értetlenül állunk vagy bosszankodunk azok a dolgok miatt, amiket a gyerekeink csinálnak”.

Az „Első gyerek vs. második gyerek” videóval kapcsolatban pedig hozzátette: „Amikor megszületett a második gyerekünk, visszatekintve rájöttünk, milyen őrülten viselkedtünk az első gyereknél. Jó volt megosztani és látni, hogy mennyi más szülő volt ezzel ugyanígy”.