Baba

TikToker anyukák készítettek videót az újdonsült és a “veterán” anyák közti különbségekről

Szórakoztató jelenetekkel mutatja be az új és "veterán" anyukák közti kontrasztot két TikToker édesanya.
2022. Július 04.
A kép illusztráció. Fotó: Getty Images

Tova Leigh TikToker szülő, író, előadóművész, aki gyakran oszt meg vicces tartalmakat a gyereknevelésről és a feminizmusról. Ebben a több videójukból összevágott klipben, amiről a Yahoo! News is írt, Riona O Connor édesanyával és előadóval az újdonsült és a nagyobb tapasztalattal rendelkező anyák közötti különbségeket mutatták meg humoros formában, ami hamar népszerű is lett.

A videó elején Leigh és Connor kint ülnek a kertben és beszélgetnek. Ahogy a felirat is mutatja, Leigh a “veterán anyuka”, Connor pedig az “új anyuka”.

Eközben valahol a háttérben a gyerekeik verekedni kezdenek: “Ó, drágám, nem, nincs verekedés, édesem. Barátságos kezek” – mondja Connor eltúlzottan mézes-mázos hangon, miközben óvatosan összekulcsolja a kezeit. Amikor Connor kedves kérését nem sikerül megértenie a civakodó gyerekeknek, Leigh felordít: “AZT MONDTUK, HOGY FEJEZZÉTEK BE A VESZEKEDÉST”, ami működik.

A következő jelenetben Connor továbbra is nagyon kedves hangon beszél a gyermekével: “Ó, nézd azokat a kis piszkos térdeket! Hadd töröljem le, gyere ide, gyere ide” – trillázza, miközben nedves törlőkendővel integet felé, mire Leigh fog egy kerti locsolót, és vizet spriccel a gyerekekre.

Amikor a következő jelenetben az egyik gyerek megsérül, Connor felpattan a székből, és eltúlzott babahangon azt mondja: “Ó, édesem! Adok egy ragtapaszt. Ó, édesem, gyere ide. Anya…” – de mielőtt befejezné a mondandóját, Leigh felkiált: “Vérzik?”, majd amikor a gyerek nemmel válaszol, azt mondja: “Akkor jól vagy”, és visszatér a telefonja nyomkodásához.

A videó hasonló mintát követ végig, érdemes végig nézni az anyák reakcióit a többi jelenetben is. Leigh és Connor új és veterán anya ábrázolása szülők és nem szülők tetszését is egyaránt elnyerte. Az egyikük például megerősítette: “Ötgyerekes anyukaként ez 100 százalékban pontos”. Míg valaki azt jegyezte meg: “Én az elsővel vs. a harmadikkal”.

A videó humorral töltve ábrázolja, hogy teljesen normális, ha a nevelési stílus megváltozik, különösen akkor, ha több gyerekkel bővül a család, és a szülők kényelmesebben nevelik őket.