Kisgyerek

Elképzelés kontra valóság – Humoros videót posztolt egy anya a szülői létről

Egy édesanya tökéletesen mutatta be TikTok videóban azt - az általános - szülői tapasztalást, hogy mennyire más a valóság a gyerekek születése után ahhoz képest, amit korábban, még az első babája érkezése előtt a gyereknevelésről gondolt.
2022. Július 28.
A kép illusztráció. Fotó: Getty Images

A legtöbbeknek van elképzelése arról még a gyerekvállalás előtt, hogy milyenek lesznek majd szülőként, mit fognak engedni, mit tiltani… Az élet azonban gyakran keresztülhúzza a számításokat.

Carla Freeman brit komikus egy szórakoztató videóban örökítette meg ezt az univerzális élményt, a saját gyereknevelési elképzeléseinek változásai kapcsán, amit TikTok-on osztott meg, “Pre-baby/Post baby” (Baba előtt/Baba után) felirattal.

@carlafreemancomedy Pre baby/ Post baby. #truestory #mumlife #comdy original sound – Carla Freeman

Az első jelenetben kijelenti, hogy “Nem lesznek műanyag játékok a házban”, majd a következőben egy kosárnyi műanyag játékot borít a földre. Ezután következik a “Zéró képernyő”, majd láthatjuk, hogy éppen mesét néz a gyerekével. Majd láthatunk egy bioételes elképzelést, szemben a valósággal, amiben halrudacskák vannak, ezt követően pedig a baba előtti “a kinti játék táplálék a léleknek” elgondolást szemben a bab utánival – “Ma nem tudunk a parkba menni, mert zárva van.”.

Vagy éppen az elhatározás, hogy soha nem kritizálja a másik szülőt a gyerek előtt, szemben a valóság: “Ma apu intézi az altatást, mert két órája a telefonján lóg.”. Freeman a végén pedig még azt is bevallja, hogy időnként érzelmi zsarolással is él, és szokott telefonozni a gyerekei előtt – két olyan dolgot, amiről korábban úgy gondolta, hogy nem tenné meg.

A videó nagyon hamar felkapott lett, és rengeteg hozzászólás érkezett a szülőktől, akik önmagukat vélték felismerni benne.

Az egyikük nagyon frappánsan úgy foglalta össze: “Én voltam a legjobb szülő, mielőtt szülő lettem.”; míg valaki csak annyit fűzött hozzá: “Olyan naivak voltunk.”.

Forrás: kidspot.com.au