Kisgyerek

Dolgok, amiket kisgyerekes szülőként ma már másképp csinálnék

Csillámpor, konfetti, alkoholos filc – hogy csak néhányat említsek. Úgy tartják, az okos ember a más kárán tanul.
2023. Január 16.
Kislány falra rajzol a nappaliban
Kép: Getty Images

Biztosan te is ismered azt a helyzetet, amikor elsőre jó ötletnek tűnik valami, de utólag úgy érzed, soha többé nem tennéd, nem engednéd, nem adnád oda a gyereknek. Például, hogy hosszú autóútra indulj a gyerekkel, aki végig üvölti az utat, kiborítja a joghurtot, majd hányásig sír. Vagy amikor megengedted, hogy Play-Doh gyurmával játsszon, majd egy örökkévalóságig tart, amíg kiszeded az apró darabkákat a szőnyegből.

A HuffPost kisgyerekes szülőket kérdezett meg, mi az, amit ma már nem tennének meg.

Balett előadásra vinni a gyereket

Mindenképp el akartam vinni a Diótörőre. A jegyek drágák voltak, a gyerek pedig nemhogy nem élvezte, de egyenesen rettegett attól, amit a színpadon látott. Előadás közben távoznunk kellett – meséli a HuffPostnak Tanja K.

Alkoholos filcet adni a gyereknek

A pulton hagytam az alkohol filcet, ami nagy hiba volt. Mire észrevettem, hogy a fiam megkaparintotta, már összefirkálta a kanapét és a falat. (Dr. Stephanie Liu)

Bármilyen rajzfilmet nézzen

Bárcsak soha nem nézett volna egyetlen részt sem a Caillou-bó! (Libby A.)

Elvinni a gyereket virrasztásra

Elvittem a 3 éves kislányomat egy virrasztásra, ahol azt kérdezte: “Mit csinál az a hölgy abban a játékdobozban?”  (Laurine F.)

Arra hagyatkozni, hogy biztos van gyereksarok minden étteremben

Amikor gyerek voltam minden étteremben volt valamilyen színező és zsírkréta. Sajnos szülőként azt feltételeztem, hogy ez most is így van. Kiderült, hogy tévedtem. Sok helyen már nincsenek ilyen lehetőségek. Ott ültünk és nem tudtuk lefoglalni a gyereket. Ma már felkészült vagyok, mindig van nálam színező, ceruzák. (Gina McMillen)

Konfetti? Soha!

Soha többé nem veszek semmi olyat, ami csillámot vagy konfettit tartalmaz. (Shoshawna H.)

Megpróbálni rávenni a gyereket, hogy üljön a bevásárlókocsiban

Amint a gyerekeim megtanultak járni, már nem akartak a bevásárlókocsiban vagy a babakocsiban ülni. Emlékszem, egy ideig megpróbáltam rávenni őket, hogy üljenek a bevásárlókocsiban, kész katasztrófa volt. Végül bevontam őket a vásárlásba, ez segített. Soha nem fogom elfelejteni a mosolyt a fiam arcán, amikor megtalálta azt a terméket, amit kerestünk, és képes volt “segíteni” nekem, hogy betegyem a kosárba! (Kayla O’Neill)

Hagyni, hogy elárasszon az anyai bűntudat

Soha többé nem akarok bűntudatot érezni mindenért, amit rosszul csináltam. Utólag belegondolva nem is csináltam olyan rosszul. (Heather J.)

Forrás: huffpost.com