Család

Videóra vette egy látogató, ahogy megszületett a lajhárbébi

A pici lajhár komplikációk nélkül született, és majd' kicsattan az egészségtől. Csodás videó az érkezéséről!
2023. Május 19.
Lajhárbébi született az állatkertben

Az olaszországi Bussolengo-ban csodájára járnak az emberek a Natura Viva nevű parknak, ahol május 6-án nem mindennapi pillanatot örökített meg egy látogató: sikerült filmre vennie, ahogy egy lajhármama életet ad a babájának.

A videó azért is nagyon különleges, mert ezek az állatok többnyire az éjjeli órákban hozzák világra a kicsinyeiket, ezúttal azonban fényes nappal gyarapodott a lajhárcsalád.

A Wendy névre keresztelt anyuka kölyke a nyolcadik kislajhár, aki idén állatkertben született, a nevéről egyelőre nem döntöttek. „A lajhárok szinte minden tevékenységüket fejjel lefelé végzik, a szülést is beleértve” – magyarázta az eset kapcsán Camillo Sandri, a park zoológiai igazgatója, aki azt is elárulta, hogy Wendy immár 6-szoros anyuka és ezzel egy időben 4-szeres nagymama is.

Lenyűgöző, ahogy a tapasztalt lajhármama segít a szülés végén kibújni a kölykének, s hogy amint világra jött, azonnal a hasára is tette a bébit. A kislajhárok általában 350 grammot nyomnak születésükkor és 25 cm hosszúságúak, ezt az újszülöttet azonban nem háborgatják méregetéssel a park dolgozói.

Nyitókép: YouTube pillanatfotó