Egyéb

Aktív és komplex segítség ételben, italban

Az édesanya számára a legfontosabb, hogy babája megkapjon mindent, hogy ügyes, okos, és mosolygós gyermek váljon belőle. Nehéz a megfelelő táplálék kiválasztása, hiszen a jól összeállított étrend a fizikai mellett a szellemi fejlődésre is hatással van!
2007. Július 04.

Aktív és komplex segítség ételben, italban

A hozzátáplálás kezdetén a babák étrendje jellemzően folyékony táplálékot tartalmaz, melynek elfogyasztása, emésztése és hasznosulása a kicsi szervezete számára a legkönnyebb. Ez főként anyatej, forralt víz, vagy babatej lehet, mely biztosítja a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt és tápanyag-utánpótlást. Később, a szilárd táplálékok bevezetésekor, a babák szervezete fokozatosan válik alkalmassá az új ételek befogadására, azonban ebben az időszakban is fontos a megfelelő, folyékony formájú táplálék rendszeres, napi fogyasztása! Ez biztosítja a továbbiakban is a babák szükségleteinek megfelelő tápanyagokat és kiegészíti a szilárd táplálékokat.

Napi ajánlott mennyiség (adag/nap) 4. hó 5. hó 6. hó 7. hó 8. hó 9. hó 10. hó 11. hó 12. hó 1 év felett
Folyékony, tej alapú táplálék:

anyatej vagy a baba korának megfelelő csecsemőtápszer

5 4-5 3-4 2 2 2 2 2 2 2
Gyümölcs, zöldség 1-2 1-2 1-2 1-2 1-2 1-2 1-2 1-2 1-2 1-2
Húsos ételek 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

A különböző ételek fokozatos bevezetésekor a babák még bizonyos tekintetben egyoldalúan táplálkoznak, a vegyes táplálkozás fokozatosan alakul ki náluk. A felnőtt étrendre áttérve, a hozzátáplálási időszak végén már szilárd táplálékok biztosítják, hogy megfelelően növekedjenek, fejlődjenek. Szerveztük lassan alkalmassá válik a vegyes táplálkozás befogadására, a bevitt tápanyagok hasznosítására. Addig viszont, amíg teljesen át nem térnek a felnőtt étrendre, a megfelelő folyadékpótlás és tápanyag-hasznosulás miatt elengedhetetlen a kiegészítő anyatej vagy tápszer fogyasztása a számukra. Ráadásul ebben a fontos és érzékeny időszakban minden baba számára különösen fontos, hogy mind az ennivaló, de még az innivaló is aktív segítséget nyújtson fejlődéséhez.

Vannak édesanyák, akik a napi folyadékmennyiséget a szoptatás elhagyása után tápszerrel biztosítják ebben az időszakban. A BEBA AKTÍV tápszerek a hozzátáplálás kezdetétől egészen a felnőtt étrendre történő áttérésig AKTÍV-an támogatják a baba fejlődését és segítik az alkalmazkodást. Ezt egyedülálló összetevőiknek köszönhetik, amelyek együttesen, egymás hatását kiegészítve komplex és AKTÍV segítséget nyújtanak a babák fejlődéséhez.

Miért fontos? Tápszer/ babatej
Fehérje A sejtek, szövetek felépítéséhez, a megfelelő testi és szellemi gyarapodáshoz szükséges. A baba életkorának megfelelően kialakított, könnyen emészthető és felszívódó fehérjetartalommal rendelkezik.
Zsír A zsírok energiát adnak a növekedéshez, hozzájárulnak a sejtfalak felépítéséhez és megfelelő működéséhez, serkentik az agyi fejlődést. Egészséges, növényi eredetű, létfontosságú zsírsavakban gazdag.
Vas Szükséges a vérképzéshez, a vashiány megelőzéséhez, valamint az oxigén szállításához. Az életkornak megfelelően vassal dúsított.
Kalcium és foszfor Fontos a csontok és fogak épsége érdekében. Állandó, optimális kalcium-foszfor arány a megfelelő csontosodás és fogzás elősegítéséért.
A-, D-, K-, E-vitamin A növekedéshez és a csontképzés serkentéséhez szükséges. Az igényeknek megfelelő vitaminmennyiség és arány jellemzi.
C-vitamin Hozzájárul a sejtek működéséhez, védelméhez. Emelt mennyiségű C-vitamint tartalmaz az immunrendszer erősítéséért.

Az AKTÍV, komplex hatást segítő elemek:

  • Az egészséges gyarapodás, növekedés biztosítása a baba éretlen szervezetének megterhelése nélkül OPTI-PRO fehérjékkel.
  • A jó emésztés, és az egészséges bélflóra kialakításának támogatása a jótékony BIFIDUSZ baktériumokkal.
  • Az immun- és az idegrendszer fejlődését segítik az LC-PUFA speciális zsírsavak.
  • A szervezetet érő káros külső hatásokat enyhítik az ANTIOXIDÁNS hatású vitamin- és ásványianyag összetevők.

Ma már a táplálkozás nem puszta létfenntartás, hanem az egészség megőrzéséért tett minőségi lépés. A csecsemők táplálásában tudatos édesanyák a BEBA AKTÍV tápszerekkel már a kezdetektől aktívan segíthetik gyermekük egészséges fejlődését.

Forrás: HáziPatika.com