Egyéb

Babaápolás tetőtől-talpig

A kisbabák bőre nagyon érzékeny és különleges gondoskodást igényel. Ha már egészen piciként odafigyelünk rá, sokat tehetünk érte, hogy gyermekünk nagyobb korában is jól érezze magát bőrében.
2007. Július 04.

Babaápolás tetőtől-talpig

Az érzékeny bőr ápolásához pontosan ismernünk kell annak szükségleteit, és a különböző környezeti hatásokra adott reakcióit. Hiszen tudjuk, hogy a bababőr számtalan olyan új dolognak van kitéve, amivel még nem volt alkalma megbarátkozni.

A bőr megfelelő ápolásához tudjunk meg többet testünk legnagyobb kiterjedésű érzékszervéről!

A bőrnek nem abban merül ki a fontossága, hogy a testet borítja. Fontos érzékszerv, amely érzékenyen reagál a melegre és a hidegre, a fájdalomra és a simogatásra. Van azonban még egy fontos feladata: a védelem. Ahhoz, hogy ezeket a feladatokat mind jól el tudja látni, a bőrt megfelelően kell ápolnunk és óvnunk. A kímélő bőrápolás különösen az újszülöttek és a kisgyerekek esetében fontos.

Nézzük végig tetőtől-talpig, hogy mire lehet szüksége az érzékeny bababőrnek!

Babaápolás tetőtől-talpig

Kímélő Babasampon kamillával: kamilla és B3 vitamin tartalmának köszönhetően különleges gyengédséggel tisztítja a baba finom szálú haját és érzékeny fejbőrét. Szappanmentes formula, mely olyan gyengéd a baba szeméhez, mint a tiszta víz!

Olajos babafürdető: értékes búzacsíraolaj gondoskodik arról, hogy a baba bőre hosszantartóan védve legyen a kiszáradástól. Használatával a kipirosodott és irritált bőrfelület kellemetlen viszketése megszüntethető.

Babaápolás tetőtől-talpig

Soft & Care törlőkendő: a problémás és kipirosodott bababőr különlegesen gyengéd ápolást igényel tisztítás közben. A NIVEA Baby Soft & Care törlőkendőt természetes körömvirág-kivonatot tartalmazó krémmel itattuk át, így pillanatok alatt enyhíti a kellemetlen panaszokat, miközben a baba bőrét alaposan megtisztítja.

Végezetül néhány jó tanács fürdetéshez!A kisbabák rendkívül érzékenyek a hidegre, ezért a fürdőszobában mindig legyen 22-24 fok, a fürdővíz pedig legyen 37 fok körüli. Minél tovább éri víz a bőrt, annál több zsírt és nedvességet veszít, így a kisbaba lehetőleg ne töltsön 5-7 percnél több időt a vízben.

NIVEA Baby Termékkipróbálás!

Regisztráljon és próbálja ki Ön is ingyenesen a NIVEA Baby termékeit és ossza meg velünk tapasztalatait!

Forrás: HáziPatika.com