Egyéb

Üdvözlünk a kisgyermekkorban!

Az utóbbi időben rengeteg "első" alkalmat ünnepeltetek. Az első lépések, az első szavak, az első önálló kanál használat és a babád első születésnapja. Gratulálunk - egyéves korban a babád hivatalosan már kisgyermek!
2022. Augusztus 04.

És hát… hihetetlen, mi minden vár rád! Tele van energiával, határtalan kíváncsisággal, hamarosan megosztja majd véleményét a dolgokról, és mindenről tudni akarja, hogyan működik. Öröm látni, ahogy a személyisége ragyog, még akkor is, ha esetleg más “elsők” is kísérik a folyamatot: egy kis csínytevés, egy kis hiszti, meg az a bizonyos huncut csillogás a szemében.

A játék elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez

A játék a boldog gyermekkor és később a boldog, kreatív élet építőköve. Nem csak a gyermekek képzeletét és a kreativitását támogatja, de kulcsfontosságú az érzelmi, fizikai, kognitív és szociális fejlődés szempontjából is. Valójában a játék annyira fontos, hogy az ENSZ a gyermekek egyik alapvető emberi jogaként ismerte el. Ismerjük meg a játék különböző típusait, valamint azt, hogy ezek hogyan serkenthetik gyermeked képzeletét. Tanuljuk meg, hogyan kell együtt játszani, hogy közelebb kerüljünk gyermekünkhöz, olyan varázslatos emlékekkel gazdagítva őt, amelyek egy életen át kísérik majd. A játék lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy kreativitásukat használják és képzelőerejüket fejlesszék, miközben felfedezik a világot. Döntő fontosságú fizikai és kognitív egészségük, szociális fejlődésük, valamint érzelmi érettség szempontjából. Megtanulják, hogyan kell kölcsönhatásba lépniük a világgal. Ez egyúttal szórakoztató és aktív módja a gyermekeddel kialakult kötődés megerősítésének. A játék segít a boldog, egészséges gyermekkor kialakításában, és ez felvértezi gyermekedet azokkal a készségekkel, amelyekre a boldog élethez szüksége lesz.

Természetesen mindkettő fontos. Gyermeked sokat tanul, amikor egyedül játszik, de akkor is, amikor veled vagy más gyerekekkel együtt teszi ezt. Kezdetben a gyermek többnyire gondozójával játszik, és ennek fontos szerepe van abban, hogy segítsen neki az érzelmi, nyelvi, és szociális készségek elsajátításában. Megmutatja neki, hogy figyelsz rá, és élvezed a vele töltött időt- ez mélyíti kapcsolatotokat. Lassan elkezded megismerni apró kis különcségeit és a világról alkotott képét, ami segít abban, hogy úgy beszélgess és viselkedj vele, hogy értse. Szóval, ezzel mindketten nyertek! Ebben a korban a gyerekek többnyire inkább egymás mellett játszanak, nem interaktív módon, és ebből a játékból is tanulnak, mivel így láthatják, mit csinál a másik gyerek, és ez új játékformák kipróbálására inspirálja őket.

Játéktippekért látogass el a https://www.nestlebaba.hu oldalra, ahol a Letölthető anyagok menüpontban ingyenesen hozzáférhetsz a Játékos fejlődés anyaghoz!