Gyerek

5 programtipp az őszi szünetre

Ugyan az őszi szünet hossza eltörpül a nyári szünet mellett, de még erre az időre sem egyszerű mindig lekötni a gyerekek figyelmét. Ha egyelőre nem tudod, mit csináljatok a kicsikkel, mi ajánlunk nektek 5 programlehetőséget.
2019. Október 23.
5 programtipp az őszi szünetre (Fotó: iStock)

Varázslények mesebeli küldetés – kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban

Unikornis, griff, sárkány, manó, hableány – csak néhány azok közül a varázslények közül, amelyekkel a Vajdahunyadvárban találkozhattok az őszi szünetben is. Az interaktív kiállítás mesebeli helyekre kalauzol kicsiket és nagyokat, és egy izgalmas játékon is részt vehetünk, melynek során ki kell szabadítanunk mindazon varázslényeket, akiket a csintalan kobold fogságba ejtett. A küldetés teljesítéséhez szükségetek lesz bátor szívre, jó orra, éles szemre és biztos fülre is, ha pedig minden titkot kifürkésztetek, a jutalmatok sem maradhat el! Október 28-án és 29-én zárva tart a kiállítás, október 23-27-ig, illetve október 30-tól november 3-ig viszont meghosszabbított napi nyitva tartással, 9−17 óráig várja a látogatókat, az őszi szünetre való tekintettel!

Városligeti Nagyjátszótér

Az őszi szünetre időzítve nyitja meg kapuit az új Nagyjátszótér a Városligetben, amely október 26-tól várja a látogatóit. Az új játszótér 13 ezer négyzetméteres, és 6 különféle csúszdával, 10 különféle hintával és körhintával, 4 különböző forgójátékkal, 3 homokozóval, 7 egyéni és páros rugós játékkal, 2 nagy köteles mászó komplexummal, 10 földbe süllyesztett trambulinnal és hosszan kanyargó zsilipekkel és vizes játékokkal ellátott patakkal vár benneteket. Ha ellátogattok a Varázslények kiállításra, a játszóteret is próbáljátok ki utána!

Zöldgömb fesztivál, Akvárium Klub

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Zöldgömb fesztivál az Akvárium Klubban, amely október 27-én várja a kicsiket és nagyokat. A családi rendezvényen hiteles szakértők adnak használható, könnyen alkalmazható tippeket a környezettudatos életmódhoz. Emellett lesz játék, nyeremények, szórakoztató családi programok, tehát minden, ami egy jó családi naphoz szükséges!

Őszi szüneti kézműves foglalkozás a Lipták Villában

Ha gyerkőceiddel szeretettek kézműveskedni, dekorációkat, egyedi dolgokat készíteni, október 29-én érdemes ellátogatnotok a Lipták Villába, ahol 10-12 óra között ingyenes kézműves foglalkozáson vehettek részt. A már sokadik alkalommal megrendezett eseményen halloween-i, őszi dekorációkat is készíthetnek a kicsik, készülvén az ünnepre.

Halloweeni borzongás, Kőbányai Könyvtár gyermekrészleg

A Kőbányai Könyvtár gyerekrészlegén ismét készülnek a 6-99 éves korosztály számára játékokkal, borzongató programmal a kelta eredetű Halloween ünnep apropóján. A szervezők rejtélyeket, játékokat és természetesen jelmezes mókát ígérnek október 30-án, 17:30-20:30 óra között.