Gyerek

A legjobb bulijátékok a legkisebbeknek

Születésnap, farsang vagy más összejövetel: nem mindig egyszerű lekötni egy csapat kisgyereket, akik ráadásul rendkívül izgatottak, amiért "bulizhatnak, mint a nagyok". Jöjjön néhány egyszerű, de szórakoztató játékötlet!
2019. Február 03.

Táncoló szobrok

Tegyük be a gyerekek kedvenc zenéjét, amire táncolhatnak, ugrálhatnak. Azonban, amikor elhallgat a zene, mindenkinek szoborrá kell merevednie. Aki megmozdul, kiesik. A győztes, aki utoljára játékban marad!

Menekülj a cápától!

Terítsünk le egy takarót a földre. Kapcsoljuk be a zenét, hogy a gyerekek táncolhassanak. Amikor leállítjuk, mindenkinek le kell kucorodnia a takaróra úgy, hogy semmije ne lógjon le róla. A játékvezető felnőtt – vagyis a cápa – csiklandozással ellenőrizheti, hogy mindenki biztonságban van-e. Érdemes minden fordulóval nehezíteni a játékon azzal, hogy egyre kisebbre és kisebbre hajtjuk a takarót.

A tyúk és a róka

Ültessük le a gyerekeket egy nagy körbe, és két, egymással szemben ülő gyereknek adjunk egy-egy babzsákot, kis labdát vagy plüssjátékot. Az egyik lesz a róka, a másik pedig a tyúk. A játékokat úgy kell továbbadniuk a mellettük ülőnek, hogy a róka ne tudja elkapni a tyúkot.

Libatánc

Állítsuk a gyerekeket magunk mögé libasorba. Vezessük őket körbe a zenére, de úgy, hogy a mindenféle vicces “táncmozdulatot” teszünk, nekik pedig utánozni kell minket. Nagyobb gyerekek esetében mindig más lehet a vezető.

Ez is érdekelhet: