Gyerek

A mese segíthet kitörni a szegénységből!

Ha már egy csapat lelkes, elszánt és gyerekszerető pedagógus a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatására tette fel az életét, mi is hozzáadhatunk egy keveset: tanszereket, könyveket, játékokat. Cserébe csodát kapunk: mesét!
2011. Szeptember 18.

A népmese napja alkalmából az egyéves Meseutcameseolvasást és adománygyűjtést szervez a hátrányos helyzetű gyerekek számára. Szeptember 29-én 13.30-tól ismert írók mesélnek könyveikből azoknak, akik meglátogatják a Burattino Iskolát, és megköszönik, hogy a mesehallgatás után, kifelé menet hozzátesznek az adományokhoz, amit tudnak. A mesemondók: Berg Judit, Darvasi László, Finy Petra, Nádori Lídia, Parti Nagy Lajos, Závada Pál.

Mit tehetsz?

A rendezvény ingyenes. Kilépéskor tetszőleges összegű adományt vagy iskolaszert, könyvet, használható, jó állapotú játékokat és tanszereket (füzet, toll, ceruza, radír, tolltartó, vonalzó, színes hajtogató, rajzlap stb.) várnak a szervezők. A Meseutca minden alsó tagozatosnak ajándékoz egy mesekönyvet. Amennyiben a rendezvényen nem tudsz megjelenni, adományodat eljuttathatod a következő gyűjtőhelyekre:Pesten: NOHA stúdió (Újlipótváros, Pozsonyi út 12.) Budán: ANNO mesebolt (Krisztinaváros, Krisztina tér 7.)

Kit is segítünk?

A Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány 1990 áprilisában jött létre abból a célból, hogy létesítsen és fenntartson egy olyan iskolát, ahol a gyerekek „kinőhetik” hátrányaikat. Ma már kollégiummal, iskolaotthonnal, felső tagozattal, középiskolás tagozattal is rendelkeznek, és minden évben több végzős kerül felsőoktatásba, művészképzőbe. A tanárok szívvel-lélekkel a gyerekek mellé állnak, sőt, lélekben együtt is élnek velük. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az iskola szülinapjára készült videók! Itt a tanárnők produkcióját láthatjátok, de érdemes a “férfikar” és a gyerekek filmjét is megnézni a suli honlapján!