Gyerek

A parkolóban hagyta a 4 éves gyerekét, hogy elmehessen síelni

A Csehországból érkező turista nem törte sokat a fejét azon, hova tegye óvodás kisfiát, amíg ő síel...
2024. Február 16.
síelő nő

Az olaszországi Trendino egyik felkapott síterepére érkezett egy család Csehországból, két gyerekkel. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, alig várták, hogy síelhessenek, az anyuka terveit azonban „keresztülhúzta” a 4 éves kisfiú, akinek elment a kedve a lesiklástól.

Nem törte sokat a fejét a megoldáson

A nő úgy döntött, hogy emiatt nem mond le a síelésről, ezért az óvodás gyereket a sípálya közelében lévő parkolóban hagyta, az autóba zárva. Ő és kamasz fia síelni mentek, maguk mögött hagyva a kicsit.

A kétségbeesett gyerekre a síkomplexum egyik dolgozója figyelt fel, mint mondta, vigasztalhatatlanul zokogott, amikor meglátta. Azonnal értesítette a rendőrséget, az egyenruhások pedig villámgyorsan a helyszínre értek. 

A kisfiút sikerült kintről megnyugtatniuk, a pályán pedig keresni kezdték a felelőtlen anyukát. Viszonylag hosszú időbe telt, mire megtalálták és a kocsihoz kísérték, majd a rendőrök elbeszélgettek vele.

Azt állította, hogy a kisfia az érkezésük után gondolta meg magát a síeléssel kapcsolatban, ezért nem vitte magával. Próbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy a nagyobb, 13 éves fiára bízta az óvodást, akit a bátyja hagyott magára.

A felelősség természetesen a negyvenes éveiben járó asszonyt terheli, ezért az olasz hatóságok eljárást indítottak ellene kiskorú veszélyeztetése miatt.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via