Gyerek

Átadták a fenntarthatósági Oscar-díjat

Az idei interaktív vetélkedőre jelentkező félszáz csapat közül 12 jutott a döntőbe. A versenyben 10-18 éves diákok formai kötöttségektől mentesen mondták el, hogy számukra mit jelent a fenntarthatóság.
2015. Június 23.

Szombaton ünnepélyes díjkiosztó rendezvénnyel lezárult a 2015-ös Energy Factory interaktív vetélkedő.

A 12 projekt közül a neves közéleti személyiségekből és szakemberekből álló zsűri választotta ki a győztest, és tőlük vehették át a nyertes csapatok az értékes díjakat. Az idei zsűriben Für Anikó színművésznő, Pál Dénes, énekes, Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója, Balogh Gábor világbajnok öttusázó, Galler András, Indián, videóklipp rendező, Orbán Tibor, a MATÁSzSz elnöke, az Ökocímke védnöke, és Mészáros Lajos villamosmérnök, tervező foglaltak helyet.

Az izgalmas és látványos díjátadónak idén a Gyerek Sziget nagyszínpada adott helyet és stílusosan Istenes Bence vezényelte le, mint rutinos Factory műsorvezető. A több mint száz résztvevő az idei témának megfelelően, szikrázó napsütésben izgulhatta végig a show műsort.

A főnyereményt, a 300 fős ajándék gigabulit egy 5 fős kiskunhalasi gimnazista csapat vihette haza, akik nem kevesebbet vállaltak és teljesítettek, mint egy különleges napóra készítését városuk egyik frekventált terére.

Forrás: Sziget Sajtóiroda