Gyerek

Családi programajánló a hétvégére – február 17-18.

Még mindig belefuthatunk farsangi programba, gyűrűzhetünk madarat és itt a hóvirágünnep. Lássuk, milyen programok várnak ránk február harmadik hetében.
2024. Február 16.
hóvirág
Kép: Getty Images

A tavasz hírnökei Alcsúton

hóvirág

Kép: Getty Images

Ha február, akkor hóvirág. Leszedni nem, gyönyörködni szabad benne, most az Alcsúti Arborétumba érdemes ellátogatni február 17-től. Hét hóvirágfaj 24 fajtáját csodálhatjátok meg.

További információk ITT.

Sárkány Éve Lampion Fesztivál

Sárkány éve

fotó: Fővárosi Állatkert

A Sárkány Éve Lampion Fesztiválon a fény és az árnyék játékával vár bennünket a Fővárosi Állatkert. A Biodóm kertjében 5-8 méteres installációk fogadják a látogatókat, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk. Az itt látható Zigong lampionok a szellemi kulturális örökség részeit képezik.

További részletek, jegyvásárlás ITT.

BÉLAMŰHELY – TÖRZSI RÍTUSOK

Hogyan keletkezhettek az ősi hangszerek? Milyen volt az ősember trombitája vagy zongorája? Az ének volt előbb vagy a hangszeres zene? Volt karmester? Vagy honnan tudták a zenészek, hogy mikor kell elkezdeni és befejezni a zenét? Milyen kottából játszhattak? Bárki lehetett zenész vagy már akkor is tanulni kellett a zenét?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ a gyerekekkel közösen a Bélaműhely. “Megpróbáljuk megjeleníteni, vajon milyen lehetett, amikor még az erdőkben és mezőkön éltünk, és ünnepeink alkalmával megvendégeltük az idegeneket, és egymást figyelve, egymást hallgatva mozogtunk, pulzáltunk egy közös lüktetésre” – olvashatjuk az ajánlóban.

A program a február 17-én 10 órakor lesz a Marczibányi téri Művelődési Központban. Részletek, jegy ITT.

Téli madárgyűrűzés Ócsán

A téli hónapokban a madáretetők megfigyelése kiváló alkalmat ad, hogy jobban megismerjük a kertünkbe látogató madarakat és azok viselkedését, valamint megtanuljuk felismerni a gyakori fajokat. Ócsa etetőire is rendszeresen érkeznek éhes vendégek, akiket a február 17-ei madárgyűrűzési bemutató alkalmával jobban megismerhetünk, valamint sokat megtudhatunk a madárgyűrűzés céljáról és hasznáról is.

Jegyvásárlás kizárólag online, részletek ITT.

Bíró Eszter Farsangi Koncertje

Bíró Eszter

Kép: Marczibányi téri Művelődési Ház

Az utolsó farsangi program idén: február 18-án, vasárnap a Marczin Bíró Eszter koncertje. Kedvenc dalaikból válogatnak erre az alkalomra, felcsendül a Napsoroló, az Állati Zenés ABC, A fánkevő pocok és Az Időmanó kalandjai c. TV-sorozata legnépszerűbb dalai mellett korábban még nem játszott számok is. Vendéget is hív, Wunderlich Józsefet, a Vígszínház népszerű színművészét. Részletek ITT.