Gyerek

Egy szuper trükk az egyszerűbb cipőkötéshez

Egy édesanya remek trükköt osztott meg az egyszerűbb cipőkötésre, ha a hagyományosabb módszerekkel kevésbé boldogul a gyermeked.
2023. Április 17.
gyerek cipőt köt
(Kép forrása: Getty Images)

Nyuszifül, egérfül, lombos fa, cipőfűzős mondókák – gyakori módszerekkel, amikkel megtaníthatjuk a gyermeket arra, hogy hogyan kösse be a cipőfűzőjét. Egy édesanya TikTok-on osztott meg egy alternatív módot a cipőkötésre, miután gyermeke nem boldogult a hagyományosabb verziókkal.

Videójában elmondta, hogy azért keresett újfajta technikát, mert a fia iskolájától több emlékeztető emailt is kapott arról, hogy a diákoknak be kell tudniuk kötni a cipőfűzőjüket. Sokat gyakoroltak a hagyományosabb módokkal, de ez nem vezetett sikerre.

Az édesanya szerint az első lépés, vagyis a fűzők keresztezése, az, hogy csináljanak egy „X-et” a legtöbbek könnyen el tudják sajátítani, és a neheze ott jöhet, amikor hurkot kell készíteni. Ő egy olyan egyszerűsített módszert talált erre, amiben a fűzők műanyagvégét kívülről be kell dugni a kis lyukba a cipőn, majd az így kapott két hurkot kell csomóra kötni duplán. Ezután pedig a műanyag végeket csak ki kell húzni a lyukakból. Az alábbi videójában láthatod a teljes folyamatot:

 

Korábban írtunk egy olyan cipőkötési tippről is, amivel nagyon gyorsan lehet bekötni a cipőfűzőket. Ezt a trükköt egy apa mutatta meg: aki villámsebességgel szeretné bekötni a cipőjét, ezzel is próbálkozhat.