Gyerek

Hét év alatt három újszülött gyerekét is az utcán hagyta egy pár

Törülközőbe csavarva egy újszülött kislányt talált egy kutyasétáltató még januárban egy kelet-londoni parkban. Most derült ki, ő már a harmadik baba, akit az utcán hagyott ugyanaz a pár.
2024. Június 11.
baba
Kép: Getty Images

A kislányt Elsa-nak hívják és most derült ki, hogy ő már a harmadik újszülött, akit ugyanaz a pár hagyott a környéken az elmúlt hét évben – számolt be az esetről a CNN. Az első, a brit sajtóban Harry-nek nevezett fiúra szintén takaróba csavarva találtak rá még 2017-ben egy parkban. 2019-ben egy másik közeli parkban, takaróba bugyolálva és bevásárlószatyorban leltek a Romannak elnevezett kislányra. Mivel alaposan be voltak takarva, sikerült az életüket megmenteni, azóta pedig örökbe is adták mindkettőjüket. DNS-vizsgálat mutatta ki, hogy a három csecsemő rokon egymással.

A rendőrség azt valószínűsíti, hogy Elsa egy eltitkolt terhességből született. A szülőkről egyelőre nem tudni semmit, de egy héttel Elsa megtalálása után a rendőrség segítséget kért egy nagyméretű sötét kabátot, világos sálat vagy kapucnit a nyakában viselő, a hátán hátizsákot cipelő nő azonosításához, akit nem sokkal a baba megtalálása előtt láttak.